Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mooi initiatief: vrouwen organiseren zondag een vredeswandeling in Amsterdam en jij kan meelopen

De oorlog in het Midden-Oosten raakt ons allemaal. Beelden van moeders in paniek, verwondde kinderen en rouwende vaders bereiken ons aan de lopende band en verscheuren ons hart. Dit moet stoppen.

Om in stilte van je te laten horen, kun je meelopen met de vredeswandeling die aanstaande zondag in Amsterdam plaatsvindt – een mooi initiatief van een groep vrouwen met verschillende achtergronden.

Vrouwen lopen voor vrede

Geïnspireerd door de Israëlische en Palestijnse activistische vrouwen van Women Wage Peace’ en ‘Women of the Sun’, besloot een Nederlandse groep vrouwen om zich ook in te zetten voor verbinding, compassie en medemenselijkheid.

Want de oorlog en de bijkomende misdaden tonen geen greintje menselijkheid meer. Daarom is het des te belangrijker dat alle anderen dat wel doen. Wij dus ook.

Wat is een vredeswandeling?

Zondag 29 oktober 2023 om 16.00 uur organiseren de vrouwen een vredeswandeling. Samen lopen, in stilte, vanaf de Dam naar het Museumplein. Hiermee dragen wij hier de boodschap uit dat wij tegen ontmenselijking zijn – waar dan ook. Om deze boodschap te kunnen verspreiden, vraagt de organisatie iedereen om in stilte mee te lopen.

Tijdens de wandeling staan medemenselijkheid, verbinding en compassie centraal. Tijdens de wandeling loop je achter een banner met een beeltenis van de Israëlische en Palestijnse vrouwen van ‘Women Wage Peace’ en ‘Women of the Sun’. Zo steunen we hen in hun missie om in verbinding te blijven met elkaar en een plek aan de onderhandelingstafel te krijgen.

Good to know: deze wandeling draait om vrede, niet om het uiten van de verschillende inzichten. Daarom vraagt de organisatie om symbolen die een mening uitdragen thuis te laten.

Wat kan je nog meer doen?

Heb je het gevoel dat jij iets moet doen om te helpen? Dat siert je. Doe dat op een manier die jou past. Dit kan zijn in de vorm van een donatie, on- en offline support (zoals deze vredeswandeling) en heel concreet: het tekenen van een petitie. Onder andere de petities van Oxfam Novib en PAX dringen aan op een staakt-het-vuren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.