Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is de vriendin van Wout Weghorst, aan wie hij zijn winnende doelpunt voorspelde

Wout Weghorst is zonder twijfel de voetballer die gisteren iedereen een grote glimlach bezorgde. Hij maakt het tweede doelpunt in de wedstrijd tegen Polen, waardoor team ‘oranje’ won. Wist je dat hij dit doelpunt in een berichtje naar zijn vriendin al voorspelde? Speaking of, dít is de Nikki van Esch, de vriendin van Wout Weghorst.

Wout Weghorst is een man die al jaren lang zijn grote liefde, Nikki van Esch, aan zijn zijde heeft. Dus laten we het vandaag eens hebben over de vrouw op de tribune, in plaats van de man op het veld.

Dit is de vriendin van Wout Weghorst: Nikki van Esch

Wout en Nikki hebben een lange geschiedenis samen. De 31-jarige voetballer ontmoette zijn grote liefde namelijk al op de middelbare school. In het laatste jaar van de middelbare school zoende de twee voor het eerst. Dat vormde het begin van de (inmiddels) dertien jaar lange relatie.

In die dertien jaar is er veel gebeurd. Nikkie en Wout kregen drie dochters:  Juul (geboren in 2018), Lucie Mary Jo (geboren in 2020) en Daantje Suze Mary (geboren in 2022). Die kinderwens zat er altijd al in. “Wout en ik wilden graag redelijk vroeg kinderen. Snel nadat we besloten ervoor te gaan, voelde ik dat ik zwanger was” vertelde Nikki aan LINDA.

Hoe het dagelijks leven van Nikki eruit ziet, is niet duidelijk. In 2016, toen Wout bij AZ ging voetballen, zei Nikki haar baan op om het hem mee te gaan. Inmiddels heeft het stel er al best wat verhuizingen op zitten. Ondanks dat ze wel meewerkte aan de ESPN-documentaire over haar vriend, houdt zij zich voor de rest op de achtergrond.

Wout voorspelde het winnende doelpunt aan Nikki

Hoewel het tweede doelpunt in 83ste minuut werd hij de reddende engel voor Oranje. Of zoals Koeman het zou noemen: een finisher. Een grote verrassing voor ons, maar niet voor Wout zelf. Die had het doelpunt namelijk al lang voorspeld, in een berichtje naar zijn vriendin – die niet in Hamburg was. “Ik zei tegen haar dat ik twintig minuten voor tijd in zou vallen en de winnende zou maken. Het werd iets later in de wedstrijd. Maar het is wel uitgekomen” zegt wout na de EK-wedstrijd.

Meepraten in de kroeg? Deze voetbaltermen wil je kennen als je het EK gaat kijken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.