Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 8 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Daten met een leeftijdsverschil: waarom sommige vrouwen een jongere liefde willen

Het is een onderwerp waar de meningen over verdeelt zijn: een groot leeftijdsverschil in relaties. Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen die relaties aangaan met jongere mensen. Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot jongere liefdes.

Wat deze redenen zijn, leggen wij je uit.

Leeftijdsverschil in relaties

De een vindt een aantal jaar verschil al te veel, terwijl de ander haar hand niet omdraait voor tientallen jaren leeftijdsverschil. Een groot leeftijdsverschil wordt tegenwoordig nog steeds als een taboe gezien. Waarom vrouwen op jongere liefdes vallen en hiermee in een relatie zitten, hangt af van verschillende factoren. Deze factoren gaan we bespreken.

Meer energie

Een van de redenen waarom vrouwen op jongere liefdes vallen, is omdat jongere mensen vaak meer energie hebben. Ze zijn over het algemeen actiever en avontuurlijker. Dit komt doordat ze vaak fitter en enthousiaster zijn. Jonge energie kan nieuwe ervaringen met zich meebrengen en vrouwen kunnen hier voor vallen, dit geeft hen namelijk zelf ook meer energie.

Aantrekkingskracht

Een voor de hand liggende reden, is dat er vrouwen zijn die simpelweg jongere mensen aantrekkelijker vinden.

Persoonlijke ontwikkeling

Door een relatie te aan te gaan met een jonger persoon kun je jezelf ontdekken. Dit komt doordat een jonger persoon andere levenservaring heeft en dit kan helpen bij het vinden van nieuwe interesses en om uit je comfortzone stappen.

Ze staan anders in het leven

Jonge mensen leven vaak meer in het moment en zijn minder gefocust op de toekomst – of juist andersom. Dit kan voor veel vrouwen een fijn gevoel zijn, sommige vrouwen leven namelijk liever in het moment (of wat meer plannen).

Taboe doorbreken

Zoals we al benoemden is het hebben van een groot leeftijdsverschil in je relatie een taboe. Er zijn veel vrouwen die dit taboe willen doorbreken. Doordat meer mensen dit doen zal het steeds normaler worden en zullen steeds meer mensen het accepteren, waardoor je uiteindelijk het taboe doorbreekt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.