Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wacht, wat? ‘The Idol’ is opgenomen in het voormalige huis van deze bekende Nederlander

We kunnen veel zeggen over ‘The Idol’, maar spraakmakend is het wel. Het is één van de meest omstreden shows van de afgelopen jaren en na de laatste aflevering was het hek helemaal van de dam. Laten we het even niet over de controverse hebben vandaag, maar over het decor van de show. Wist je namelijk dat de serie gefilmd is in het voormalige huis van een bekende Nederlander?

Holland, represent!

‘The Idol’ is opgenomen in het voormalige huis Reinout Oerlemans

In de serie woont superster Jocelyn in een immense villa in L.A. Wat velen niet weten, is dat dit in werkelijkheid het huis van The Weeknd is. Abel Tesfaye, zoals de artiest heet, hoefde dus niet ver te reizen voor de opnames.

HBO MAX

Voordat The Weeknd de trotse eigenaar werd van de mansion, was ‘ie in bezit van een bekende Nederlander. Niemand minder dan producer Reinout Oerlemans woonde in de villa. Het huis dat in de wijk Bel Air in Los Angeles, staat, werd in 2021 verkocht aan Abel Tesfaye, die in de serie de hoofdrol speelt. En er hing een flink prijskaartje aan: Abel telde er 70 miljoen dollar voor neer.

HBO MAX

Met voorzieningen als een muziekstudio, bioscoop, sauna, overloopzwembad met waterval en een binnenzwembad die allemaal tot zijn beschikking staan op het terrein van 1,6 hectare, kun je je voorstellen waarom Tesfaye de productie in eigen huis wilde doen. Of eigenlijk was het regisseur Sam Levinson die met het idee kwam. Door de herstart moest de serie geschoten worden met een relatief klein budget.

“If we were going to reshoot from the beginning, I knew it had to be for less money,” vertelt Levinson aan W. “Sitting in Abel’s house, looking around at the 40,000 square feet, I said, ‘It’s stunning here—you can’t buy production design like this. What if we shoot it here?’ Abel put down his drink and said, ‘Do you have insurance?’ I said yes. And he said, ‘I’m okay with it.’”

HBO MAX

En het resultaat mag er zijn. Na enkele aanpassingen ziet Abels huis eruit alsof het altijd al van de fictieve Jocelyn is geweest.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.