Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dermatoloog onthult: zo kom je erachter wat de oorzaak is van jouw wallen

De één heeft meer last van wallen dan de ander. Maar anders dan je misschien denkt, je hoeveelheid slaap heeft hier niet altijd mee te maken. Er zijn verschillende oorzaken van wallen en daardoor dus ook verschillende behandelmethoden, als je ze wil verminderen.

Een dermatoloog op TikTok vertelt hoe je achter de oorzaak kunt komen.

Wallen onder je ogen

Slechte slaap wordt vaak als de grootste oorzaak van wallen gezien. Maar er zijn nog veel meer oorzaken die voor deze donkere kringen rondom je ogen kunnen zorgen. De twee oorzaken waar deze TikTok zich op focust zijn hyperpigmentatie en een dunne huid onder je ogen.

Hyperpigmentatie onder je ogen

Hyperpigmentatie houdt in dat een bepaald gedeelte van de huid, in dit geval dus onder je ogen, donkerder is dan de rest. Deze hyperpigmentatie kan in verschillende kleuren voorkomen. Vaak hebben mensen wat grijzere kringen rondom hun ogen maar in sommige gevallen kan dit ook een rodere en of bruine kleur zijn.

Dunne huid onder je ogen

De één heeft een dikkere huid onder de ogen dan de ander. Hoe dunner je huid, hoe donkerder en blauwer je wallen kunnen zijn. Dit komt doordat je met een dunne huid onder je ogen de schaduw van de onderliggende bloedvaatjes beter ziet, wat uiteindelijk dus lijkt op verkleuring van de huid.

Welke wallen heb jij? Check deze TikTok

Er is een super simpele truc waardoor jij erachter kunt komen wat de reden is voor jouw wallen. Deze dermatoloog op de TikTok hieronder legt je het uit:

@johnzademd

#undereyebags #undereyecircles #undereyecircleshack #skinpinchtest #skincarehacks #fyp #dermatologist

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Producten die helpen bij wallen door hyperpigmentatie

Zoals de dermatoloog benoemde in de TikTok helpen verhelderende gezichtsproducten zoals vitamince C en niacinamide bij het lichter maken van deze donkere huid. Er zijn veel producten die deze stoffen bevatten, wij zetten een aantal favorieten op een rijtje:

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster – serum

De Bijenkorf

Blemish Control Ascorbyl Glucoside Solution 12% vitamine C-serum

Douglas

Producten die helpen bij wallen door een dunne huid

De dermatoloog benoemde dat producten die retinol of cafeïne bevatten. Deze producten helpen de huid wat dikker en steviger te maken waardoor je uiteindelijk de schaduw van de onderliggende bloedvaatjes minder zult zien. Pas wel op, want een dunne huid betekent vaak ook een gevoelige huid. Ga niet hele dikke lagen product smeren, als je niet weet hoe je huid reageert. Je wil natuurlijk geen heftige reactie oproepen.

The Ordinary Retinol Serum 1% in Squalane

LookFantastic

The Ordinary Even skin tone Caffeine Solution 5% + EGCG

Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.