Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 19 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tips om een pigmentsnor in de zomer tegen te gaan

Door zonneschade kunnen er pigmentvlekken ontstaan op bepaalde plekken in je gezicht, en één van die plekken is net boven je lippen. Hierdoor lijkt het alsof je een soort snor hebt, ook wel een pigmentsnor genoemd.

Je kunt het omarmen óf wat maatregelen treffen.

Wat is een pigmentsnor?

Zo’n pigmentsnor ontstaat door zonneschade, dit resulteert in te eel melanineproductie waardoor dit zich uit in donkere huid. Waarom het vaak boven je lippen is? is omdat dit een plek is waar je zonnebrandcrème snel wegvaagt. Voor veel mensen is dit een plek waar je al snel zweet en daardoor blijft de zonnebrand niet zo lekker zitten. Ook veeg je je mond wel eens af of drink je water, allemaal redenen voor je SPF om te verdwijnen.

@chiaracappellano

IK HEB GWN EEN SNOR WHAT THE FRICK🥹💩🤡- altijd in de zomervakantie en daarna trekt t weer weg. Met makeup kan je wel wat wegwerken maar zo ziet het eruit zonder😵 #pigmentsnor #strugglesofawoman

♬ Me Gustas Tu – Sped Up Version – Manu Chao

Wat kun je er tegen doen?

Als je eenmaal een pigmentsnor hebt is het erg lastig om hier van af te komen. Deze vlekken verdwijnen namelijk niet vanzelf. Er zijn echter wel een aantal producten en trucjes om het wat minder opvallend te maken. Ten eerste is het van essentieel belang om elke dag SPF aan te brengen op je gezicht. Daarnaast zijn er ook andere soort producten die kunnen helpen bij het ophelderen van deze huid. Gebruik producten zoals retinol, vitamine C, arbutine en niacinamide. Deze producten helpen bij het wegwerken van deze donkere vlekjes op de huid. Ook kan het regelmatig exfoliëren van je huid helpen bij vermindering.

De producten

Een aantal voorbeelden van producten die je kunt gebruiken om het minder zichtbaar te maken:

Vitamine C

The Ordinary – Treat Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Douglas

Niaciamide

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster – serum

De Bijenkorf

Retinol

The Ordinary Retinol Serum 1% in Squalane

LookFantastic

Arbutine

Revolution Hydrate Hydrating 2% Alpha Arbutin & Hyaluronic Acid Serum

Douglas

Hormonen

Een pigmentsnor ontstaat niet altijd alleen maar door de zon. Een pigmentsnor staat ook wel bekend als melasma. Melasma is een bekende huidaandoening waarbij donkere pigmentvlekken ontstaan op delen van het gezicht die veel aan de zon worden blootgesteld. Je hormonen hebben ook een invloed hierop. Zodra jij namelijk hormonale schommelingen hebt, denk aan hormoontherapie, tijdens je zwangerschap of wanneer je aan de anticonceptiepil zit, kunnen deze bijdragen aan het ontstaan van melasma.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.