Redactie
Redactie Beauty 6 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De redenen waarom je nú een vitamine C serum zou moeten toevoegen aan je skincare routine

De meeste mensen kennen vitamine C waarschijnlijk als de vitamine die je neemt om je immuunsysteem een boost te geven. Daarnaast heeft vitamine C ook veel voordelen voor je huid. Dit huidverzorgingsproduct mag dus niet meer (correctie: nooit meer) ontbreken in jouw huidverzorgingsroutine. Sommige serums zijn niet heel goedkoop maar wel de moeite waard.

Waarom is het gebruiken van een vitamine C serum de moeite waard?

Wat is vitamine C precies?

Vitamine C is een antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen zorgen voor een beschadigde huid en dat wil je niet. Ook maakt Vitamine C de huid helderder en zorgt het ervoor dat plekjes en donkere kringen opgelicht worden.

Hoe zie je de werking van vrije radicalen op je huid?

Wanneer er niet genoeg antioxidanten in je huid zitten om te vechten tegen de vrije radicalen, reageert je huid hier slecht op. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen zoals luchtvervuiling, vuil en sigarettenrook. Dit zijn stoffen die we niet goed kunnen vermijden en omdat we ze niet kunnen vermijden moeten we ze tegenaan. Dit kan je dus doen door een Vitamine C serum te gebruiken. Doe je dit niet, dan reageert je huid op de vuile stoffen en krijg je dus een vale huidskleur, rode vlekken en kan je dag zeggen tegen die egale huid.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een vitamine C serum?

Wanneer er meer vrije radicalen in je huid zitten dan antioxidanten kan je huid verzwakken. Je krijgt dan dus last van puistjes, vlekken, van rimpels en een vale huidskleur. Vitamine C is zo’n antioxidant die vecht tegen vrije radicalen. Gebruikt dit dus als je een stralende- en egale huid wilt.

Wat moet er in het serum zitten voor een goed resultaat?

In goed werkende vitamine C serums zit altijd één van deze stoffen: ascorbinezuur (L-ascorbinezuur), magnesiumascorbylfosfaat, natriumascorbylfosfaat en ascorbyltetraisopalmitaat. Staan deze niet op de verpakking van het serum? Dan is het niet de moeite waard om te kopen. Daarnaast is het goed om een serum te hebben die in een ondoorzichtige en luchtdichte verpakking zit.

Hoe gebruik je een vitamine C serum?

Je gebruikt het serum na het reinigen en hydrateren van je huid en ook na het gebruiken van een toner. Na het serum gebruikt te hebben, doe je nog een crème op. Doe dit één keer per dag en het liefst in de ochtend. Overdag word je namelijk het meest blootgesteld aan vrije radicalen.

Dit zijn twee voorbeelden van goede vitamine C serums: Paula’s Choice en Tree of Life

Om je huid te beschermen doe je alles, toch? Genoeg reden om zo’n serumpje aan te schaffen.

Vergeet vooral niet om ook een zonnebrandcrème toe te voegen aan je vaste routine. Lees hier waarom.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.