Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Beauty 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wat de hel is ‘mewing’ en krijg je er echt een strakkere kaaklijn van?

Heb je wel eens de tip gekregen om je tong tegen je gehemelte te drukken voor een foto? Dan ben je bekend met ‘mewing’. Deze term heeft op TikTok zo’n 10 miljard views en je zou er een snatched kaaklijn van krijgen zónder fillers of een ingreep. 

Sommige mensen zweren zelfs bij mewing voor een strakker profiel. Niet alleen voor die selfie, maar voor altijd. De voor- en na-filmpjes die we online vinden zijn in elk geval erg indrukwekkend. Maar kan het echt de vorm van je kaak op de lange termijn veranderen? 

@drzmackie

#stitch with @Jihoon Kim does mewing fix your jawline? #dentist #mewing #jawline #smilemakeover #teethwhitening

♬ original sound – Your TikTok Dentist

Waar komt ‘mewing’ vandaan?

De term is vernoemd naar de Britse orthodontist John Mew. Hij maakte de term in de jaren zeventig populair als onderdeel van zijn orthodontische praktijk: hij geloofde erin dat je de vorm van je gezicht en kaak geleidelijk kon veranderen met behulp van een systeem van orthodontische apparaten en gezichtsoefeningen.

Volgens diezelfde dokter is de menselijke kaak zwakker geworden door de generaties heen, onder andere door het eten van veel zacht voedsel, en kun je dat fixen door de volgende oefening langere tijd te doen: plaats je tong plat tegen je gehemelte en houd dat even vast, herhaal dit voortdurend en tenminste elke dag. Klinkt als een eitje en ziet er ongeveer zo uit:

@bestfaceforwardposture

How to do Mewing the Right Way… #mewing #mewingtutorial #mewingtransformation #mewingresults #mewingtuturial #tongueposture #tongueposturematters #orthotropics #orthotricks

♬ Strawberry – Prod. By Rose

To mew or not to mew?

Voordat je onwijs enthousiast aan de slag gaat met deze work-out voor je engelengezichtje: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze oefening de vorm van je gezicht op de lange termijn verandert of je onderkin doet verdwijnen. Het kan alleen enorm oncomfortabel aan gaan voelen als je het langere tijd doet (kramp!), dus wij raden het gewoon af. Voor een snelle selfie hebben we natuurlijk geen bezwaren.

3 oefeningen voor mooie gezichtscontouren en die strakke kaaklijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.