Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Micellair water: alles over de werking en de voordelen van het product

Er zijn genoeg verschillende manieren om de make-up van je gezicht af te halen, maar het moet natuurlijk wel goed passen bij jouw type huid. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillen tussen een vette en een droge huid, en welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Micellair water wordt steeds populairder, een product dat jouw make-up verwijderd maar je huid tegelijkertijd hydrateert en verzorgt.

Wat is micellair water?

Als je op zoek bent naar de perfecte make-up remover voor een vette, droge, geïrriteerde of normale huid, zit je met een micellair water altijd goed. Maar wat is het precies? Dat er water in zit is wel bekend, maar het heeft nog meer ingrediënten. In micellair water zitten micellen: dit zijn kleine capsules met olie die het water ‘zacht’ maken. Van dichtbij zie je de oliedruppeltjes niet, maar ze zijn er zeker wel. Door de doordachte technologie zijn ze niet te zien en lijkt het net op kraanwater – wat het overduidelijk dus níet is.

Micellair water reinigt vooral je huid, maar het zorgt er ook voor dat jouw huid verzorgd wordt. Door de micellen maakt het de huid schoon maar blijft het ook gehydrateerd. Daarbij werkt het vaak ook goed voor mensen met een gevoelige en geïrriteerde huid: door de verzachtende oliecapsules zakt de irritatie wat meer weg en kalmeer je de huid direct.

Wat zijn de voordelen en nadelen van micellair water?

Wanneer je begint met het gebruiken van een micellair water, ga je merken dat het een stuk zachter en beter aanvoelt op de huid. Dit komt deels door die oliedeeltjes die erin zitten en het water dat het verfrissend maakt. Door de olie voed je je huid goed en ziet het er gezond uit.

Het is wel belangrijk dat je na het reinigen met micellair water nog een grondige reiniger gebruikt. Het fijne product verzorgt de huid vooral, maar maakt het niet grondig schoon. Ook de olie uit het micellair water moet van de huid af voordat je verzorging aanbrengt.

Hoe gebruik je het?

Belangrijk om te weten is dat micellair water niet een volledige reiniging biedt, maar wel een fijne toevoeging is aan jouw skincare routine. Je kunt micellair water bijvoorbeeld gebruiken als toner of een fijne, verzachtende reiniging. Fun fact: je kunt het ook gebruiken na het sporten. Normaal was je je gezicht met water, maar door micellair water te gebruiken houd je je gezicht ook schoon van vuil en overtollig zweet.

Het fijne aan micellair water is dat het voor elk type huid goed werkt, zolang je maar de juiste hebt. Op zoek naar het juiste product? Wij delen onze favorieten:

Voor een gevoelige huid – Clarins (€25,50)

Clarins

Voor een normale huid – Biodermal (€12,97)

Biodermal

Voor een normale huid – Rituals (€12,90)

Rituals

Voor een droge huid – Garnier (€6,87)

Garnier

Met deze fijne producten houd je je huid schoon, gehydrateerd en verzorgd. Wat wil je nog meer?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.