Anne Smits
Anne Smits Love & Life 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Heb je een eerste date? Deze vragen zijn goed om te stellen (en deze juist niet)

Je hebt een eerste date gepland, spannend! Misschien ben jij een ervaren dater en weet je precies hoe je die eerste date aanpakt. Ben jij iets minder thuis in de romantische sferen? Geen zorgen. Wij vertellen jou precies wat je wel en niet wil vragen tijdens een eerste date. Zo kom jij jouw date soepeltjes en zorgeloos door.

Weet je nog niet wat je wilt doen tijdens je eerste date? Dit zijn originele, maar budgetproof date-ideeën.

Deze vragen stel je wel en ook vooral niet tijdens je eerste date

Met onze tips kom jij jouw eerste date zo zorgeloos mogelijk door. Maar pak jouw eerste date vooral aan zoals je het zelf wilt en waar jij je prettig bij voelt. Of dat nu volgens onze tips is of niet.

Deze vragen stel je wel aan je date

Begin casual

Is jouw date een onbekende? Perfect. Dan kan je namelijk bij de basis beginnen. Jij wilt natuurlijk alles weten van deze potentiële lover. Uit wat voor gezin komt hij/zij, wat doet hij/zij het liefst in het weekend en wat is zijn/haar favoriete festival? Voordat je een vragenvuur op hem of haar afgooit, raden wij jou aan om wat meer casual te beginnen. Vragen als: kom je van ver,  hoe ben je hier gekomen of gewoon ‘hoe gaat het?’ breken meteen lekker het ijs. Zo krijgt de ander ook de kans om hierop door te vragen waardoor het gesprek meteen lekker gaat lopen. Op deze manier voorkom je die ongemakkelijke stiltes en dat is natuurlijk precies wat je wilt.

Wees oprecht

Het allerbelangrijkste tijdens een eerste ontmoeting is dat jouw date een beeld krijgt van hoe jij daadwerkelijk bent. Stel dan ook de vragen waar jij oprecht het antwoord van wilt weten. Doe jij dit namelijk niet, dan zal jij zelf waarschijnlijk ook minder oprecht overkomen. Ben jij niet op je mondje gevallen en durf jij misschien best wat gewaagde vragen te stellen? Doe dit dan ook. Passen dit soort vragen totaal niet bij jou? Doe het dan ook vooral niet. Stel de vragen waar jij je goed bij voelt. Pas wel op met gevoelige onderwerpen. Je wilt jouw date natuurlijk alles behalve beledigen of in een vervelende positie zetten.

Deze vragen stel je niet tijdens je eerste date

Houd je nieuwsgierigheid in toom

Misschien ben jij wel heel benieuwd naar de geschiedenis van zijn of haar liefdesleven. Dat is niet erg en vooral ook heel normaal. De eerste date is alleen niet het perfecte moment om te vragen wat hij of zij allemaal heeft uitgespookt met anderen. Ook al wil je deze vraag stellen omdat je gewoon heel benieuwd bent, het kan wellicht wat jaloers overkomen. En op een jaloerse partner zit niemand te wachten. Stop je nieuwsgierigheid even weg en wacht tot een ander moment om vragen hierover te stellen.

Wees voorzichtig

Overleden familieleden, vrienden of huisdieren kunnen voor sommige mensen een gevoelig onderwerp zijn. Logisch natuurlijk. Is jouw date een onbekende, dan weet je natuurlijk niet of hij of zij te maken heeft gehad met overleden mensen in zijn of haar omgeving. Benoemt jouw date in het gesprek dat iemand is overleden, probeer de ander dan de ruimte te geven om hier zelf over door te praten. Doet hij of zij dit niet, vraag er dan zelf ook niet over door. Je wil jouw eerste date luchtig en vooral gezellig houden. Wellicht komt er in een andere date ruimte om het hier wel over te hebben.

Met deze tips kom jij uit die vervelende maar oh zo normale relatiedip

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.