Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Make-up 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze wetenschappelijk onderbouwde contourhack gaat viraal op TikTok

Waar het succes van de meeste beautyhacks op TikTok lijkt te berusten op puur geluk, is er nu een trick die door wetenschap onderbouwd is. Wil jij jouw botstructuur zo goed mogelijk definiëren door je gezicht te contouren? Dan gaat deze science backed contourhack je daarbij helpen.

Laat die cheekbones poppen door deze geniale truc.

Wetenschappelijk onderbouwde contourhack op TikTok

De trend is begonnen door dermatoloog Charles Puza, op TikTok bekend als Dr. Charles. Hij deelde een handige tip voor contouren, die volgens hem is gebaseerd op wetenschap en de principes van esthetische schoonheid. En iedereen lijkt fan te zijn van de methode.

De methode van Charles houdt in dat je met een contourstick een diagonale lijn van de buitenste ooghoek naar de mondhoek trekt. Hij trekt een tweede lijn van de ala (die halverwege de zijkant van je neusgat zit) naar de tragus (dat is het deel van je oor dat aan de zijkant van je gezicht uitsteekt). Het gedeelte op je gezicht onder de kruizing van de twee lijnen, dat wil je donkerder maken. Hieronder zie je hoe Charles te werk gaat.

@drcharlesmd1

#stitch with @Mary Phillips contour based on 🧬science🧬 #mua #contour #skincare #doctor #makeuptutorial

♬ original sound – 💉 Dr Charles MD 💉

Nikkie to the rescue

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de methode er bij Charles, waarschijnlijk door zijn masculine botstructuur, nog niet heel overtuigend uitziet. Gelukkig is daar Nikkie de Jager, die de virale make-uptrend maar al te graan de test onderwerpt.

@nikkietutorials

contour based on science?! #foryou #fyp

♬ original sound – nikkietutorials

NSMBL’s favoriete cream contoursticks

Voor deze truc mag een fijne contourstick natuurlijk niet ontbreken. Wij zetten onze favoriete sticks van de afgelopen jaren (!) voor je op een rij.

Fenty Beauty Match Stix – €25

Sinds de lancering van Fenty Beauty zijn wij het meest fan van de Match Stix. Ze hebben de juiste, geloofwaardige ondertoon en blenden makkelijk.

Fenty Beauty
Fenty Beauty

Charlotte Tilbury Contour Wand – €38

In principe is dit geen stick, maar wij willen jullie dit contourproduct niet onthouden. Het blendt goed, brengt makkelijk aan en is perfect van kleur.

contoursticks (1)e.l.f. Cosmetics Halo Glow Beauty Wand – €10

Vind jij de contour wand van Charlotte Tilbury aan de prijzige kant? Dan heeft e.l.f. Cosmetics de perfecte dupe.

Douglas
Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.