Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 22 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Op deze 10 manieren kun je je haar sneller laten groeien

De één heeft lange lokken van zichzelf, de ander moet hier iets meer voor doen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je haar sneller te laten groeien, of dit nu met een fijn haarproduct is of doormiddel van vitamine D.

Op deze tien makkelijke manieren kun je je lokken sneller laten groeien.

Haar sneller laten groeien

Het liefst hebben we allemaal van nature lange lokken, maar in realiteit groeit je haar helaas niet als je één keer knipt met je vingers. Er zijn echter wel verschillende manieren om je haar sneller te laten groeien. We hebben tien manieren voor je verzameld.

1. Afknippen

Het klinkt gek, maar het is echt zo. Je punten regelmatig bijknippen en een korte coupe nemen kan er juíst voor zorgen dat je haar sneller gaat groeien. Van beschadigde punten breekt je haar namelijk sneller af, waardoor het korter wordt en juist allesbehalve sneller groeit.

Gelukkig hoef je niet zo nu en dan voor een korte bob te gaan, maar om de zes tot acht weken je punten bij laten knippen is genoeg om je haar wat sneller te laten groeien.

2. Vermijd heet water

Hoewel we het heerlijk vinden om onder zo’n warme douche te staan, is het hete water echter niet zo goed voor onze coupe. Het maakt ons haar droog, waardoor het sneller af kan breken.

3. Stijl je haar zo min mogelijk met hitteproducten

De stijltang en föhn zijn 9/10 keer onze beste vriend, vooral als je haast hebt, maar wanneer je langere lokken wil kun je deze twee tools maar beter laten liggen. Van hitteproducten raakt je haar namelijk beschadigd, en je weet wat dat betekent. Indien je echt je haar moet stijlen of föhnen, raden we je aan een fijne heat protector te gebruiken.

4. Druk je haar droog met een handdoek of T-shirt

Je haar is kwetsbaarder dan je denkt, dus het is ook ontzettend belangrijk dat het goed verzorgd wordt. Je haar vaak afdrogen met een (ruwe) handdoek kan zorgen voor beschadiging. Om je haar gezond te houden en sneller te laten groeien kun je het beste je haar afdrogen met een katoenen T-shirt of droog ‘drukken’ met een handdoek.

5. Pamper je hoofdhuid

We lijken het soms te vergeten, maar onze hoofdhuid is erg belangrijk, vooral voor onze haargroei. In de loop van de tijd hopen namelijk overtollige oliën, vuil en dode huidcellen op de hoofdhuid, wat de haargroei kan belemmeren. Regelmatig je hoofdhuid met een shampoo of haarolie masseren kan zorgen voor een betere bloedsomloop, een gezondere hoofdhuid en snellere haargroei.

6. Kam je haar wanneer het droog is

Het zit bij de meesten van ons flink in het systeem dat we ons haar borstelen of kammen meteen nadat we uit de douche komen. Je haar borstelen wanneer het nat is is alleen niet zo goed voor je haar: je haar kammen terwijl er flinke klitten in je haar zitten én het nat is, kan ervoor zorgen dat je lokken afbreken, en dat is alles wat we niet willen.

Je kunt dus je haar het beste borstelen wanneer het droog is. Wanneer je liever wel je haar kamt terwijl het nat is, kun je het beste een borstel of kam aanschaffen met brede tanden.

7. Blondeer je haar niet

Wanneer je je haar sneller wilt laten groeien, kun je het beste je haar een tijdje niet blonderen. Dit is namelijk ontzettend slecht voor je haar, en werkt niet mee als je je haar sneller wilt laten groeien.

8. Wees voorzichtig met het opsteken van je haar

Zoals we net al zeiden is je haar kwetsbaarder dan je denkt. Wanneer je je haar te strak opsteekt of simpelweg het elastiekje niet voorzichtig uit je haar trekt, kunnen sommige haren al afbreken. Wees dus extra voorzichtig met je lokken wanneer je je haar opsteekt en je haar uit een staart haalt.

9. Stap over op een satijnen kussensloop

Je lokken hebben de beste verzorging nodig om sneller te groeien, en dat kan ook doormiddel van het verwisselen van je kussensloop. Overstappen op een satijnen kussensloop heeft meerdere voordelen, omdat het voorkomt dat je haar tijdens het kroelen in je slaap afbreekt, wat vaak wel gebeurt met katoenen kussenslopen.

10. Gebruik rijstwater

Rijstwater is een fijne manier om je lokken sneller te laten groeien. Het heeft meerdere voordelen, zoals het creëeren van volume én het voorkomen van haaruitval. Wat wil je nog meer? Je leest hier alles over het wondermiddel rijstwater.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.