Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Muziek 31 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Dj Lilly Palmer onthult wat er op haar rider staat én haar geheim om fit te blijven

Lilly Palmer is een van de top-technodj’s van dit moment. Ze bestiert de meest iconische podia, denk aan Tomorrowland, Pacha, Fabric en EDC. Ondanks haar internationale allure, woont de Duitse dj met haar man Egbert (die ook dj is) aan de Hollandse kust. Wij stelden haar tien vragen over muziek, het leven en de inside info van het dj-leven.

Geboren en getogen in Duitsland, begon Lilly’s echte muzikale reis in Zürich, waar ze veel tijd doorbracht met de grote en bloeiende underground-scene. Haar veelzijdigheid bracht haar carrière in hogere sferen. Uiteindelijk zelfs naar de main stage van Tomorrowland, waar ze haar set vulde met bijna alleen maar eigen nummers.

10 vragen aan Lilly Palmer

Wat deed ze voor het draaien? Wat staat er op haar rider? En wanneer is een feestje echt geslaagd voor Lilly? Wij vroegen het haar.

Kan je het eerste moment dat je technomuziek hoorde nog herinneren?

”Op school maakte ik deel uit van een vriendengroep die graag naar behoorlijk donkere rock- en metalmuziek luisterde. Een van hen hield in die tijd ook erg van minimal techno en nam me mee naar een van de technoclubs in Neurenberg in die tijd. Ik herinner me dat ik iedereen in zijn eentje zag dansen, helemaal verloren in hun eigen ruimte met bewegingen die ik eerst niet begreep. Maar vanaf deze avond was ik zelf verslaafd en de rest is geschiedenis.”

Hoe heb je de overstap gemaakt van modellenwerk naar dj-en?

”Ik was eigenlijk al een tijdje gestopt met modellenwerk voordat ik besloot om het als muzikant te proberen. Mijn andere baan is voedingsdeskundige, dit helpt me om gezond te blijven met mijn gekke leven als rondreizende dj. Dat komt toch goed van pas.”

Wat zijn jouw holy grails om fit te blijven ondanks je drukke schema?

”Sinds ik twee paarden heb gekocht, heb ik geen work-outs meer nodig. Ik probeer drie tot vier uur per dag op stal door te brengen als ik thuis ben, dat alleen al is zo goed voor mijn lichaam en geest. Verder probeer ik alcohol, tarwe en melkproducten te vermijden. Dat helpt ook.”

Zijn er dingen die je nog mist aan het modellenwerk?

”Om heel eerlijk te zijn: niet echt. Terugkijkend heb ik me nooit echt gelukkig gevoeld als model. Ik voelde me constant niet goed genoeg, niet mooi genoeg en werd meestal respectloos behandeld. En nu als eigen baas met mijn dj-project kan ik mijn stoutste modedromen zelf waarmaken met het maken van geweldige videoclips, shoots of ook creatief zijn met mijn outfits op het podium.”

Waar haal je je inspiratie voor nieuwe nummers vandaan?

”Dat kan van alles zijn. Van het luisteren naar een commerciële radiotrack tijdens het rijden tot een klassiek nummer in een opera of iets wat ik via social media van een collega heb gekregen. Ik probeer open te staan voor elk genre, zo blijft het super leuk en verveelt het helemaal niet.”

Waarom wilde je je eigen platenlabel beginnen?

”Toen de pandemie toesloeg, hadden mijn team en ik plotseling zoveel tijd om ons te richten op projecten waar we eerder niet genoeg aandacht aan konden besteden, dus we probeerden deze tijd op de beste manier te gebruiken. Mijn eigen label was gewoon een kwestie van tijd, het geeft je alle creatieve vrijheid, ontwikkelt je eigen merk en het is ook een goede manier om je netwerk en connecties met andere artiesten in de scene op te bouwen en ze een platform te geven.”

Wanneer beschouw je een feest als geslaagd? Zowel als dj als bezoeker?
”Hmmm, goede vraag! ‘Geslaagd’ is nogal relatief. Je zou kunnen zeggen dat het geslaagd is als je genoeg kaartjes hebt verkocht en als de vibes goed waren – maar dat zou te makkelijk zijn. Een echt perfecte avond als dj, waar ik op terugkijk en nog steeds kippenvel van krijg, is meestal als er iets onverwachts gebeurt. Denk aan een te gekke locatie die je niet verwachtte, een geweldig publiek dat jouw energieniveau boost of bijvoorbeeld als je hele dag eerder verkeerd liep tijdens het reizen (of hotel niet leuk is), maar het optreden het dan goed maakt.

Als bezoeker ben ik altijd op zoek geweest naar een bepaald gevoel van ‘in trance’ zijn, uren alleen dansen, veel focussen op de energie van de dj en aan het eind absoluut uitgeput maar voldaan in mijn bed vallen.”

Heb je een bepaalde rituelen voordat je aan een set begint?

”Ik heb geen strikte routine, maar ik vind het wel fijn om een beetje rustig te zijn voordat ik begin. Ik ben niet zenuwachtig, maar geconcentreerd. Daarnaast zie ik graag het publiek en de dj voor me en visualiseer dan hoe mijn set moet worden. Als ik een beetje afstandelijk lijk voor een optreden, komt dat waarschijnlijk gewoon omdat ik me mentaal aan het voorbereiden ben.”

Wat mag er niet ontbreken op je rider?

”Citroenen, haha!”

Wat is de coolste plek waar je hebt gedraaid?

In de “Hertz” Room, tijdens mijn samenwerking met de European Space Agency. Het is een zeer futuristische ruimte ontworpen om satellieten te testen. Ik mocht daar een technoset opnemen, waar ik nog steeds versteld van sta. Deze is nog terug te vinden op YouTube.”

Friendly reminder: deze geliefde festivals zijn al bijna (!) uitverkocht

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.