Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Ik testte talloze zelfbruiners voor het lichaam en dit zijn mijn ultieme favorieten

Nu de zomer eraan komt, smacht ik meer dan ooit naar een zongebruinde huid. Maar omdat de zonnebank uit den boze is en we in Nederland niet uit kunnen gaan van zonovergoten dagen, ben ik daarom vaak aangewezen op zelfbruiner. In de afgelopen jaren testte ik er tientallen, dit zijn mijn favorieten.

Zo aan het einde van de winter is mijn huidskleur het best te omschrijven als ‘doorzichtig’. En om dan te beginnen met zelfbruinen, is spannend. Het kan natuurlijk uitvallen, maar ook knaloranje. Een gebruinde huid is toch een iets beter canvas. Gelukkig zijn er een aantal zelfbruiners die, ook aan het begin van het seizoen, altijd natuurlijk uitpakken.

Favoriete zelfbruiners voor het lichaam

Na jarenlang testen – vaak zonder en soms ook mét succes – zijn dit mijn favorieten.

ROQUEBRUN Body Serum Self Tan – €64

Als er één merk is waar ik elke keer tevreden over ben, dan is het wel ROQUEBRUN. Dit merk, in het leven geroepen door twee leuke meiden, heeft de fijnste zelfbruiners voor het gezicht en lichaam. Vooral het body serum is mijn favoriet. Smeert makkelijk uit, valt altijd egaal uit en heeft een natuurlijke ondertoon. Ik houd wel van een zichtbaar effect en daarvoor is de teint ‘dark’ perfect.

Zelfbruiner
ROQUEBRUN

Bondi Sands 1 Hour Express Foam – €23,99

Als je wat minder tijd hebt, dan is de 1 Hour Express Foam van Bondi Sands je redder in nood. Deze mousse breng je aan en kan je na een uur alweer afspoelen. Als je wat extra effect wil, dan kan je ‘m iets langer laten zitten. Een handige om in huis te hebben, dus.

zelfbruiner lichaam
Douglas

Lancaster Self Tan Golden Body Gel – €36

Als je op zoek bent naar een product dat langzaam maar zeker een goudbruine teint geeft, dan is deze body gel top. Het zal je niet in één klap bruin maken, maar kan gebruikt worden als gradual tanner, om zo de teint op te bouwen. Dit geeft een natuurlijk effect en zo loop je het minste risico op vlekken.

Beste zelfbruiners
de Bijenkorf

Bondi Sands Skin Illuminator – €18,99

De geleidelijk zelfbruinende lotion van Bondi Sands bevat glinsterende pigmenten die onmiddellijk zorgen voor een stralende teint. Het principe werkt hetzelfde als die van Lancaster, alleen geeft deze nog een hele mooie glow. Fijn om aan te brengen op je blote benen, vlak voor je de deur uitgaat. Zo krijg je net zulke strakke benen als dat celebrities hebben op de rode loper.

Zelfbruiners lichaam
Bondi Sands

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.