Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 20 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

4 manieren om de relatie met je vagina te boosten (want dat is nodig)

Hoe is jouw relatie met je vagina? Het klinkt misschien als een gekke vraag, maar connect jij echt met jouw vajayjay of praat je er liever niet over? Veel vrouwen zien praten over de vagina nog altijd als een taboe – terwijl dat helemaal nergens voor nodig is.

Anna Lou Walker schreef The Little Book of Vagina’s om het taboe rondom vagina’s te doorbreken en om het vrouwelijke lichaamsdeel te vieren. Ze kwam er namelijk achter dat vrouwen niet alleen onder de lakens onzeker zijn over hun lady parts, maar zelfs bij de dokter niet over problemen durven te vertellen.

En dat terwijl jouw vagina een wonder op zich is. Wist je bijvoorbeeld dat het eco-systeem van je vagina super gebalanceerd is en dat je vagina zichzelf keer op keer schoon maakt? Dat jouw vagina een natuurlijk bleekmiddel aan kan maken (vandaar die vlekken in je zwarte ondergoed)? Om nog maar te zwijgen over het feit dat er EEN BABY doorheen past. En daarom mogen we best van vaker over onze vajayjay praten, vinden we.

Zo boost je het vertrouwen in je vagina

1. Praat over je vagina

Het is zo belangrijk om zonder schaamte over je vagina te kunnen praten. Zo’n vijftig procent van de wereldbevolking heeft er een – waarom is het een taboe om daarover te praten? Door dit onderwerp gewoon met je vriendinnen of je partner aan te snijden, neem je de controle over je eigen gezondheid en inspireer je ook anderen om zekerder te worden over dit onderwerp. Mocht je dit lastig blijven vinden, praat er dan als eerste over met mensen die je vertrouwt.

2. Pak de spiegel er maar bij

Hoe ziet jouw vagina er eigenlijk uit? Heb je wel eens écht aandachtig gekeken naar de kleur, naar de vorm? Pas als je weet hoe jouw vagina er normaal uitziet, is het mogelijk om abnormale dingen te leren herkennen. Pak dus de spiegel erbij en bestudeer jouw lady parts.

3. Let’s go solo

Hoe kan je jouw vagina nou beter leren kennen dan met masturberen? Masturberen is namelijk helemaal niets om je voor te schamen, het is juist de ideale manier om je lichaam beter te leren kennen. Daarnaast is masturberen ook nog eens hartstikke goed voor je dus wij zien geen redenen meer om het níét te doen.

Solo sex on fire – Deze dingen moet iedere vrouw weten over masturberen

4. Maak je eigen vagina playlist

Ben jij ook iemand die het liefste keihard met songs meezingt? Voeg dan de onderstaande nummers maar toe aan je Spotify playlist want volgens Anna zijn dit dé empowering nummers waar lyrics over de vagina in terug te vinden is.

  • “Soft as Snow” by My Bloody Valentine
  • “Peaches and Cream” by 112
  • “She Bop” by Cyndi Lauper
  • “Work It” by Missy Elliot
  • “Body of My Own” by Charli XCX
  • “Love Myself” by Hailie Steinfeld
  • “Kicks” by FKA Twigs
  • “Doves in the Wind” by SZA ft Kendrick Lamar
  • “Go to Town” by Doja Cat
  • “I Can’t” by Foxy Brown

Ook The Little Book of Vaginas toevoegen aan je boekenkast? Op dit moment is ‘ie helaas uitverkocht op Amazon, maar er wordt alles aan gedaan om het boek weer op voorraad te krijgen. Nog even geduld dus.

7x verbazingwekkende feitjes over je vagina die je nog niet kende

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.