Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 5 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je zelf thuis die vervelende puistjes behandelen

We schreven eerder al meerdere artikelen over waarom je absoluut niet zelf aan je puistjes mag zitten. Dit in verband met littekens, infecties en meer. Maar okay, nu vraag je je wellicht af wat je dan wel kunt doen om zelf thuis aan de slag te gaan met wegwerken van puistjes. We geven je graag een aantal fijne tips die echt helpen.

Dit is hoe je elke puist (klein of groot) het beste kunt behandelen

1. Ice ice baby

Het koelen door middel van ijs kan de zwelling en de roodheid van puistjes doen verminderen. Je kunt dit heel easy doen door een ijsblokje (met een papiertje eromheen gewikkeld) tegen je gezicht te houden. Dit voelt niet alleen aangenaam maar kan dus echt effectief werken.

2. Zwavel masker

Zwavel maskers werken heel goed tegen puistjes. Zwavel is super omdat het niet alleen helpt om onzuiverheden te verwijderen, maar het is ook geweldig voor het kalmeren van ontstekingen (wat hard nodig is bij acne).

3. Puistjes pleisters

Yes, deze bestaan echt. En ze kunnen erg goed helpen tegen puistjes. Kijk, het is misschien beter om je puistje helemaal met rust te laten, maar dit werkt echt voor iedereen die er heel veel moeite mee heeft om er niet aan te zitten.

4. Goede producten (voor jouw huid)

Er zijn zoveel producten op de markt. Wat fijn is, maar het ook lastig kan maken om het juiste product voor jou en jouw huid te vinden. Soms is het even zoeken, maar als je een goed huidverzorging protocol hebt gevonden kan dit een wereld van verschil maken.

5. Gezichtsbehandelingen

Als puistjes onvermijdelijk lijken kunnen regelmatige gezichtsbehandelingen zeer effectief zijn. Er zijn speciale behandelingen tegen acne. Ze gaan verstoppingen van de poriën tegen en remmen de groei van acne. Natuurlijk is het ook erg fijn voor je gemoedsrust dat je weet dat de afspraken met regelmaat de boel onder controle houden.

6. Bezoek een dermatoloog

Acne ofwel puistjes hebben een oorzaak. Een bezoek aan een dermatoloog is daarom ten alle tijden aan te raden. Genen, hormonen en voeding spelen een grote rol. Indien je vrijwel alles geprobeerd hebt is er uiteraard altijd nog medicatie op puistjes de baas te zijn.

Deze TikTok-hack is dé perfecte oplossing voor het wegwerken van bh-bandjes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.