Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 14 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je tijd voor self-care ondanks dat je leven een rommeltje is

Self-care is iets wat we altijd moeten beoefenen. Het is net als gezond koken, sporten, tijd doorbrengen met geliefden. Ofwel: als je het geen prioriteert geeft gebeurt het niet, het gaat niet vanzelf. Terwijl het heel belangrijk is om jezelf de nodige aandacht en liefde te geven. Wat self-care voor jou ook inhoudt: zorg dat je er een prio aan geeft.

Denk je ‘ja, hartstikke leuk, maar ik heb hier simpelweg de tijd niet voor want mijn leven is op dit moment echt een rommeltje’. Dan geven we je graag wat motivatie om hier een stokje voor te steken.

1. Omarm de rommel

Raar maar waar. Give yourself some slack en weet dat je hier even geen tijd voor hebt. Soms is ons huis, onze kamer, of onze mentale situatie een beetje een rommel. Weet dat alles van tijdelijke aard is en niets blijvend is. Is het even een puinzooi bij jou? Laat de boel de boel en ga iets doen waar je gelukkig van wordt. Of vraag om hulp. Jouw moeder, vriendinnen of wellicht vriendje vinden het vast niet erg om je te helpen met ordenen (op welke manier dan ook).

Wil jij een prachtige huid? Gebruik dan vitamine E – wij vertellen je hoe je dat precies doet

2. Gun jezelf peace

Deze sluit aan bij punt 1. Hee, het is oké om het even wat rustiger aan te doen. Om even op de bank te ploffen met een bak Ben&Jerry’s. Of om in huilen uit te barsten for no reason. Het leven bestaat niet alleen maar uit hosselen en pieken, af en toe is er niks mis met even helemaal niks doen. Niks zo fijn als een goede peace of mind, je zult zien dat het leven zoveel soepeler verloopt wanneer je meer rust in je lijf hebt.

3. Kies jouw manier van self-care

Self-care is voor iedereen anders. Jouw pa houdt misschien wel van vissen, terwijl jij al begint te gapen bij het idee. Dus waar wordt je echt ontspannen van? Is dat een masker avondje met vriendinnen, een wijntje met de buurvrouw, of een lange wandeling met je bf in het park? Jij kent jezelf het beste en weet als geen ander waar je hart sneller van gaat kloppen. Zorg dat je dit op je vrije momenten doet.

4. Blokkeer tijd in je agenda deze momenten

Je kunt wel zeggen dat je het gaat doen, maar waarschijnlijk ga je het pas echt doen als je het ook daadwerkelijk in je agenda hebt geschreven. Maak er echt een aantal uur voor vrij en zorg dat je deze afspraak met jezelf nakomt, net zoals dat je alle andere afspraken nakomt. De afspraken die je met jezelf maakt zijn namelijk minstens net zo van belang, al dan niet meer!

5. Als je aan self-care doet, voel het!

Sta erbij stil en geniet ervan. Herinner jezelf eraan dat alles altijd goed komt. Al voelt jouw leven op dit moment misschien rommelig aan, you’ve got this! Gun jezelf het oplaad moment en weet dat je daarna weer krachtig de boel op orde zal krijgen. Dit heb je namelijk al veel vaker bewezen dan dat je jezelf wellicht voor mogelijk houdt. Misschien ook goed om hier even bij stil te staan, you go girl!

Waarom money management een essentieel onderdeel van je self-care routine zou moeten zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.