Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 6 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Awakenings en DGTL zijn dit weekend: zo overleef je zo’n festivalnacht

Aankomend weekend heeft Awakenings weer een reeks aan festivals georganiseerd, net als DGTL, die het festivalseizoen aftrapt met dag- en nachtfeesten. Zowel alle dag- en nachtfeesten zijn zo goed als uitverkocht. De vetste DJ’s komen hun platen draaien en de hele nacht lang zal er keihard gefeest worden. Echter is een nachtfestival nog weleens andere koek: vermoeid wordt je er zeker van.

Wij geven je een paar tips en tricks zodat jij optimaal de hele nacht lang door kan feesten. En nee, it’s not what you think it is. 

… by Night

Ieder jaar organiseert Awakenings een reeks aan Easter festivals, die overdags en ‘s nachts de Gashouder veranderen in een technoparadijs. Verschillende dj’s zetten de fabriek op stelten. Van elf uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s ochtends duurt zo’n nachtfestival. Ook DGTL heeft een aantal afterparties tot in de late uurtjes op de planning staan.

Het laatste wat je dan wilt is uitgeput raken of er gewoon op een gegeven moment geen zin meer in hebben. Met deze tips en tricks kan je dit gevoel voor het grootste gedeelte vermijden, zodat jij dit soort festivals in volle glorie kan meemaken. Je leeft maar een keer, toch?

Eet genoeg

Voordat je naar een festival of feest vertrekt is het altijd belangrijk om van te voren een goede bodem te leggen. Eet dus een goede maaltijd en stuw niet gelijk de pizza en patat naar binnen. Een goede bodem zorgt voor meer energie, waardoor je minder snel moe wordt en volop kan blijven genieten. Blijf wel op het festival zelf ook eten, anders kan je energie ook weer net zo goed afzwakken.

Drink niet alleen alcohol, maar ook water

Op festivals sta je meestal constant te dansen of rond te lopen. Zonder dat je het vaak doorhebt kan je al snel vocht verliezen door het vele bewegen en gedehydrateerd raken. Krijg je vaak op een gegeven moment hoofdpijn tijdens zo’n geweldig feest? Dan kan het zo zijn dat je gewoon even een flesje water moet gaan halen.

Minder voetenwerk

Sta je de hele nacht het liefst mee te dansen en te springen op de muziek? Je raakt minder snel uitgeput als je minder met je voeten beweegt en meer met je armen danst. Voeten dragen het hele gewicht, dus zodra je de hele nacht op ze staat te stampen kan je al snel geen fut meer hebben. Met je heupen en armen dansen is dan een stuk minder intensief.

Neem een waaier mee

Het kan vaak snikheet zijn in een indoor festival. Daarom is een waaier meenemen dé gouden tip. Veel festivals verkopen ze ook als merchandise, maar je zult merken dat het ook een wereld van verschil maakt. Daarnaast zie je er ook uit als iemand die weet waar die mee bezig is en is het ook nog eens een leuke accessoire.

B-vitamines, vitamine c en ijzer

B-vitamines staan bekend om het helpen bij energie krijgen. Deze vitamines slikken zou eventueel kunnen helpen. Ook vitamine C en ijzerpillen helpen bij het verbeteren van je energie. Zo kan je het festival net iets beter doorkomen en ben je vooral minder gesloopt achteraf.

De lente is op komst: voor deze festivals wil je alvast een ticket halen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.