Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 6 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó vaak moet jij je haar laten knippen

Naast de meningen over hoe vaak je je make-upkwasten moet wassen, zijn de meningen ook verdeeld over hoe vaak je je haar moet knippen. Sommige vrouwen gaan elke maand naar de kapper, anderen laten hun haar eens in het jaar knippen. Maar hoe vaak moet je nou echt je haar knippen?

Wij hebben het voor je uitgezocht.

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Je hoort wel vaker dat om de zes weken de ideale hoeveelheid is om naar de kapper te gaan voor een knipbeurt. Maar klopt dit wel? Iedereen heeft immers ander haar. En dat is ook precies de reden dat het per persoon verschilt. Want het hangt uiteindelijk allemaal af van je haartype.

Het heeft ook te maken met de structuur van je haar. Als je haar meer textuur heeft, zal je minder vaak naar de kapper moeten volgens de ideale richtlijnen dan personen met non-textured haar. Als je relatief dik haar hebt of een stevige bos krullen wordt er aangeraden om ongeveer elke 2-3 maanden naar de kapper te gaan voor je haar knippen. Voor dunner haar is dit om de 6-10 weken. Maar het hangt ook weer af van de lengte van je haar:

1. Kort haar

Als je dol bent op de lengte van je korte haren en liever kort wilt blijven, is het handig om elke vier weken een bezoekje aan de kapper te brengen. Maar dit is wel heel vaak. Dus als je een bob hebt en je niet wilt dat deze te lang wordt, kan je ook elke zes weken een afspraak maken voor je haar knippen.

2. Middellang haar

Heb je haar tot je schouders of net iets langer? Dan behoor je tot de categorie middellang haar. Dat betekent dus ook dat het voor jou niet uitmaakt als je net iets te laat je haar knipt. Probeer wel om de 6-8 weken je haar te laten knippen, zo blijft je haar gezond.

3. Lang haar

Je haar tot een lange lengte laten groeien is een hele opgave geweest. We snappen het als je dan minder snel je haar wilt laten knippen. Toch is het belangrijk om de acht weken een bezoekje te brengen aan de kapper, zodat je haar en puntjes gezond blijven.

Lees ook: Van fringe tot lagen: 5x kapsels voor lang haar zonder je lengte op te geven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.