Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 3 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Zwarte lippenstift is dé trend van dit moment en Rihanna en Kendall Jenner zijn fan

Als het om lippenstift gaat, kiezen we vaak voor de veilige kleuren. Zo is nude roze erg populair, maar ook een klassieke rode kleur zien we vaak voorbijkomen. Nu worden we uit onze comfortzone gehaald, want de lippenstifttrend van dit moment is zwarte lippenstift. Ja, je hoort het goed. Niemand minder dan Rihanna en Kendall Jenner zijn fan van deze trend en dit laten ze dan ook graag zien.

Moeten wij dan ook aan deze trend geloven?

Zwarte lippenstift

Er is veel veranderd in de beautywereld de afgelopen jaren. Waar vroeger alles op veilig werd gespeeld, zien we nu de meest gedurfde make-up looks voorbijkomen. Van negative space liner tot fluffy wenkbrauwen: niets is tegenwoordig te gek. Ook social media heeft hier een grote rol in gespeeld. Op TikTok en Instagram delen mensen de meest mooie creaties en andere mensen halen hier weer inspiratie uit.

Een trend die weer helemaal terug van weggeweest is, is zwarte lippenstift. Er is een zekere mate van zelfvertrouwen nodig om deze ongebruikelijke tint te dragen, maar als je het goed combineert staat het geweldig. De kleur is weer helemaal populair sinds Rihanna het droeg. Wij snappen wel waarom, want Rihanna is een van de grootste inspiratiebronnen van onze generatie.

Rihanna en Kendall Jenner

Rihanna heeft de liplook al ontelbare keren gedragen, zowel bij album launches als op de rode loper. In 2018 creëerde de zangeres zelfs een gitzwarte matte lipstick – de Fenty Stunna Lip Paint in Univited – met haar merk Fenty Beauty. ‘I love black lipstick. I think it’s daring, it’s bold but there is a way that it can be really, really beautiful. It’s one of those colours that people shy away from a lot, but if you do the right balance of makeup, I think that black is such a beautiful colour,’ onthulde Rihanna.

De wijze woorden van Rihanna worden zelfs gebruikt in TikTok- en Instagramvideo’s over zwarte lippenstift. Maar Rihanna is niet de enige celebrity die weg is van de zwarte lippenstifttrend. Ook Kendall Jenner is met een paar zwarte lippen te zien op Instagram. Het model rockte zwarte lippenstift voor haar Vogue Spain shoot in juli. Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij gaan snel een zwarte lippenstift inslaan.

@iluvsarahii_

Black is such a beautiful color 🖤 #fyp #blacklipstickchallenge #foryoupage

♬ original sound – Rihanna

Reacties

Niet alleen Rihanna en Kendall Jenner zijn fan van deze nieuwe trend, want ook hun volgers reageren massaal op de foto’s. Zo zegt een fan onder de foto van Rihanna: “Love the lip!😍” en een andere fan reageert: “Them lips are so fire.” Fans van Kendall reageren: “Beautiful, sexy, you go girl, work it lol” en “I’m obsessed.” Nu is het tijd om deze trend zelf uit te proberen.

Durf jij het aan?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.