Redactie
Redactie Beauty 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe ‘2000 vs 2021’ make-uptrend gaat viral op TikTok en wil je zien

Veel make-uptrends van vroeger blijven voor altijd in onze gedachten, maar toch verandert onze routine bijna elk jaar. Trends evolueren en dit betekent dat er elk jaar wel een nieuwe andere hype is op het gebied van beauty en make-up. Op TikTok worden de trends uit 2000 vergeleken met de trends van nu en het is heerlijk om te zien.

Welke is jouw favoriet?

TikTok make-uptrend

Eén ding aan de jaren 90 en de 00’s die we niet zullen vergeten is de make-up. Hoewel we er nu vaak terugkijken met spijt, hebben we er ook veel van geleerd. Denk aan Britney Spears met paarse oogschaduw of de dunne wenkbrauwen van Christina Aguilera. Wie kan dat nou vergeten?

Tegenwoordig besteden we veel tijd aan onze make-up, terwijl je in het begin van 2000 zo klaar was. De jaren negentig was een tijdperk van experimenteren. In die tijd gingen we vaak voor glitter, maar tegenwoordig is een ‘moeiteloze glam’ normaal. TikTok laat ons een terugblik naar andere tijden zien.

Enorm verschil

Er gaan hele grappige video’s rond die deze twee ‘tijdperken’ bij elkaar voegt. Onder anderen TikTokker @lenkalul probeerde de nieuwe make-uptrend uit. Aan de ene kant zie je make-up uit 2000, met dunne wenkbrauwen, een heftige roze blush en lichtblauwe oogschaduw. Maar ook de omlijnde lippen en heftige eyeliner kunnen niet ontbreken.

Aan de ‘nu’-kant zien we hoe ze een ‘dewy’ basis, contour, natuurlijke met wenkbrauwgel, bijgewerkte wenkbrauwen en geblende oogschaduw kiest. Om de look af te maken koos ze voor eyeliner en ‘glossy’ lippen. Bekijk hieronder de video:

@lenkalul

makeup trends in 2000s VS now ❤️‍🔥 ib @__bexbeauty__ musicAd #makeup #makeuptutorial #2000s #viral #makeupchallenge #makeupartist

♬ SAD GIRLZ LUV MONEY Remix (feat. Kali Uchis and Moliy) – Amaarae & Kali Uchis

De video heeft op dit moment 69,9K likes en bijna 300 reacties die onder de indruk zijn van haar video. Een persoon reageerde onder de video: ‘De jaren 2000 zijn zo mooi!!’, terwijl een ander zei: ‘2021 is de beste tijd voor make-up.’ En nog iemand schreef: ‘Ik kan niet aan boord komen met wenkbrauwen uit de jaren 2000.’

Dit artikel verscheen eerder op Beautify.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.