Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Sparen 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

€€€ – De 52-weken spaarchallenge maakt sparen in dure tijden tóch mogelijk

Het is nu nog ver weg. Maar ook in 2024 staat ons weer een dure decembermaand te wachten. Wat als wij je vertellen dat je met een geniaal spaarplan in december juist een flink bedrag naar je spaarrekening overmaakt, in plaats van eraf haalt? Veel mensen zweren bij de 52-weken spaarchallenge.

Met dit systeem voel je amper dat je spaart, maar maak je aan het einde van het jaar een dikke €1300 naar je spaarrekening over.

Sparen in 2024

Op dit moment is geld besparen geen makkelijke klus. We bevinden ons te midden van hoge inflatie, een kostencrisis en een onbetaalbare huizenmarkt. Gelukkig biedt de 52-weken spaaruitdaging een simpel en haalbaar spaarplan, perfect geschikt voor deze financieel uitdagende periode. Je spaart er geen duizenden mee, maar het is wél een manier die sparen voor veel mensen mogelijk maakt.

Hoe werkt de 52-weken spaarchallenge?

Het idee van deze spaarchallenge is dat je iedere week een oplopend bedrag naar je spaarrekening overmaakt. Het begint klein, maar loopt op tot €52. Iedere week komt er €1 bij.

De eerste dag maak je €1 over, de tweede dag €2, de derde dag €3 enzovoorts. Aan het einde van de challenge, na 52 weken, houd je €1378 over. Toch een lekker bedrag om begin januari, in 2025, gespaard te hebben.

Volhouden loont

Aan het begin van het nieuwe jaar lijken deze uitdagingen veelbelovend, terwijl je nog vol frisse moed naar de komende 365 dagen kijkt. Maar om stand te houden gedurende het hele jaar, vooral wanneer onverwachte kostenposten opduiken, dat is waar de werkelijke uitdaging begint.

Onthoud op dat moment waar je voor aan het sparen bent. Misschien is dat een huis, een vakantie of gewoon wat meer financiële zekerheid. Het cliché (dat vaak voor sporten gebruikt wordt) gaat hier ook op: remember why you started. 

Geen zin in een strak plan, maar wel aan je financiën werken in 2024? Deze voornemens gaan je daarbij helpen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.