Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze acteurs weigerden de rol van Ken in ‘Barbie’

Sinds vorige week draait ‘Barbie’ in de bioscopen en zo ongeveer half Nederland heeft de film al gezien – thanks to de geniale marketing. Maar wist je dat Ryan Gosling niet de eerste en enige Ken was voor de film?

Alle kijkers van de film zijn lovend over Ryans droge houding en zijn humoristische toevoeging aan de film. Sommigen noemen het zelfs zijn beste werk ooit. Maar er waren meer acteur die een Ken hadden kunnen spelen in de (nu al) iconische film.

 

Deze acteurs weigerden de rol van Ken in ‘Barbie’

Er waren er een heleboel mannen die volgens de casting director de juiste Ken-ergy uitstraalde, want Ryan was niet de eerste optie voor de rol.

Hoewel Ryan Gosling, Simu Liu en Kingsley Ben-Adir tot de acteurs behoorden die uiteindelijk de rol van Ken-poppen in Barbie kregen naast Margot Robbie, Issa Rae en nog veel meer, onthulden de casting directors dat ook Bowen Yang, Dan Lev en Ben Platt bijna een mannelijke rol in de film hadden.

De drie acteurs waren tijdens de periode van opnames drie maanden in Londen aan het filmen, dus moesten ze de rol afslaan. “They were, I’m not kidding, really bummed they couldn’t do it” vertelt casting director Allison Jones aan Vanity Fair.

Wat vonden wij van de film?

NSMBL’s Emma woonde vorige week de première van de langverwachte film bij en deelde haar mening op ons platform. Wat bleek? De film heeft een diepere feministische lading en speelt zich niet de heel tijd af in het knalroze Barbie-land.

Je wordt als kijker meteen meegenomen in het verhaal van Barbie; maar niet in het fictieve verhaal van een Barbie zoals we dat eerst nog wel eens zagen in de animatieversies. Nee, hier gaat het om Barbie. In alle algemeenheid en in wat het voor de vrouw betekent. Barbie’s hebben ervoor gezorgd dat kinderen stopten met moedertje spelen over babypoppen en gingen spelen met identiteit.

De hele recensie lezen? Emma vertelt je hier hoe zij de film heeft ervaren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.