Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Love & Life 19 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Relaties met een ‘age gap’ worden steeds populairder en niet alleen bij celebrities

Leeftijdsverschil in een relatie is op het moment een groot gespreksonderwerp, maar wat voor sommige slechts een getal is, is voor anderen juist erg zorgwekkend. Zo zagen we al bij de Billie Eilish‘ nieuwe relatie met Jesse Rutherford dat niet iedereen blij was voor de zangeres, en kunnen we Leonardo DiCaprio‘s obsessie met vrouwen onder de 25 natuurlijk ook niet door de vingers zien.

We horen steeds vaker dat de celebs niet met iemand van hun eigen leeftijd daten, maar dit is niet alleen zo bij celebs… Uit onderzoek is namelijk gebleken dat relaties met een age gap onder millennials een echte datingtrend begint te worden. Maar Gen Z lijkt er niet zo’n grote fan van te zijn…

Relaties met een ‘age gap’ zijn helemaal hot and happening

Volgens Match’ singles in America-onderzoek uit 2022 blijkt dat singles steeds ouder gaan daten. Uit het onderzoek blijkt dat 30% van de singles met iemand heeft gedatet die tien jaar ouder is dan zijzelf. En als je dat vergelijkt met eerder onderzoek is het percentage flink gestegen. Zo had tien jaar geleden slechts 19% van de singles een relatie met iemand die tien jaar ouder was.

Tien jaar geleden was het andersom, toen had namelijk 21% van de singles juist relaties gehad met partners die jonger waren. Uit de studieresultaten van dit jaar blijkt dat 29% van de mensen een relatie heeft gehad met iemand die jonger is dan zijzelf, wat wijst op een toename van deze datingtrend daadwerkelijk aan het groeien is.

Maar waar komt de datingtrend vandaan?

Singles vertellen dat de twee belangrijkste redenen om down of up te daten fysieke chemie en seksuele aantrekkingskracht zijn. Wat ironisch genoeg dezelfde redenen zijn waarom Gen Z daten met leeftijdsverschillen ‘raar’ vindt, omdat het volgens hun snel een geval van grooming wordt. En hier zijn de reacties op Billie Eilish’ relatie een heel goed voorbeeld van.

Fans zijn niet blij met ‘ongepaste’ halloweenoutfits van Billie Eilish en haar nieuwe vriend

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.