Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 5 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Alle Eras van Taylor Swift op een rij inclusief bijbehorende stijl

This is NOT a drill: Taylor Swift is in Amsterdam! Haar eerste show van The Eras Tour in de Johan Cruyff ArenA zit erop en heel veel fans kunnen niet wachten op de tweede avond. Ben jij niet zo bekend in de Swiftie-wereld maar wil je graag weten wat er nu toch bedoeld wordt met al die ‘Eras’?

Wil je weten hoe je je goed voorbereidt op de Eras Tour? Wij hebben een handige lijst samengesteld.

De Eras van Taylor Swift

Era betekent tijdperk en meestal wordt die term gebruikt om een een groot onderdeel van de geschiedenis aan te duiden. Denk aan de recency era (à la Bridgerton), een periode in het Verenigd Koninkrijk waarin koning George aan de macht was.

Tegenwoording worden ‘eras’ voornamelijk door Gen-Z gebruikt om een fase in hun leven aan te duiden. Denk aan de clean girl era, fit girl era, party girl era… en ga zo maar door. Taylor Swift heeft haar carrière ook opgedeeld in eras (ze heeft behoorlijk wat muziek uitgebracht) en daar The Eras Tour van gemaakt. Alle fans van Taylor gaan dan ook allemaal verkleed naar het concert in de stijl van een specifieke era. Zie bijvoorbeeld deze TikTok, waarin iemand laat zien hoe je deze verschillende stijlen kunt onderscheiden.

@__bexbeauty__

AHHH which one is your fave🥹 and who’s going to the uk tour?!! #erastour #erastouroutfits

♬ i can do it with a broken heart – Sam

Wij gaan en wij gaan je vertellen wat ze precies zijn!

1. Taylor Swift (era)

Ahhhhhh – het eerste tijdperk. Schattig en onschuldig, hiermee brak ze écht door. Denk aan een gitaar, zomerjurkjes, strakke krullen en cowboylaarzen.

2. Fearless (era)

Fearless is één van de meest populaire eras, het album heeft o.a. nummers als Love Story en You Belong With Me. Ze had zichzelf hier al bewezen als singer-songwriter, maar moet nu ook haar eigen stijl ontwikkelen. Hier droeg ze voornamelijk jurken met franje.

3. Speak Now (era)

Speak Now is Taylors eerste album in haar twintigerjaren, waardoor je ziet dat ze hier iets meer experimenteert met volwassen outfits. Het zijn nog steeds jurkjes, alleen iets volwassener. En ja – de franjes blijven gewoon. Vooral de red carpet looks zijn meer glam dan voorheen: meer lange jurken en heftigere make-up.

4. Red (era)

Een hele andere era van T Swift: Red. Bekend van o.a. het nummer I Knew You Were Trouble en een hele bekende look: high waist shorts, een rode lip en een hoed.

5. 1989 (era)

Het eerste volledige pop-album van Taylor en meteen ook het meest geprezen. Taylor ging bij dit album een hele andere funky kant op, een kleine ode aan de jaren 80. Hier vind je nummers als Shake It Off, Blank Space en Style. Hier zie je dan ook een hele andere haarstijl (kort!!) en veel glittertops.

6. Reputation (era)

Als je een beetje van pop-cultuur houdt, dan ben je ook bekend met het drama tussen Taylor Swift, Kanye West en Kim Kardashian. Taylor gaf tijdens de MTV VMA’S in 2009 een bedankspeech toen Kanye het podium beklom en schreeuwde dat Beyoncé had moeten winnen. Daarna verdween Taylor voor een jaar uit het zicht en ze kwam terug: rebelser dan ooit. Bodysuits, donkere kleding en donkere make-up.

7. Lover (era)

In de lover era was alle boosheid over dit hele drama wat gezakt, als een soort regenboog na een enorme regenbui. Veel pastelkleuren komen terug in de kleding en uitingen van Taylor.

8. Folklore (era)

Tijdens de lockdown schreef Taylor een volledig indie-album, waar ze ook prijzen voor won. Veel bloemen, zwierige jurken én comfy kleding.

9. Evermore (era)

Evermore is de winterse versie van Folklore en ook zijn ze een aantal maanden achter elkaar gelanceerd. Het voelt een beetje als een winters-middeleeuws sprookje.

10. Midnights (era)

De midnights era is een pop-era, maar dan volwassen. Taylor wordt gespot in prachtige, glamorous outfits.

11. The Tortured Poets Department

Taylors meest recente werk, wat uitkwam op 19 april van dit jaar. Veel van haar nummers gaan *uiteraard* over heartbreak. Het is haar meest volwassen werk ooit, met een klein duister randje. De outfits van Taylor zijn dan ook heel anders dan ooit tevoren: veel meer moody, vintage, lange jurken etc.

Je kunt dus héél veel stijlen kiezen om je in te kleden tijdens haar concert. Have fun girls!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.