Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse manicure is ‘the new French’

De klassieke French tip is altijd al een geliefde manicure geweest bij vrouwen. We gaan ernaar terug zodra we even niet weten wat voor kleur of design we willen. Klassiek roze met een white tip: de Franse manicure never goes out of style. Toch is er nu een nieuwe twist gegeven aan deze ware klassieker: de Amerikaanse manicure. Ze hebben veel met elkaar gemeen, maar wat maakt de Amerikaanse versie dan toch nét iets populairder op het moment? Wij vertellen je er meer over.

My nails, but better.

Spice it up

De Amerikaanse manicure geeft een natuurlijke twist aan de oorspronkelijke Franse manicure. In plaats van de roze basiskleur wordt de kleur afgestemd op de natuurlijke huidskleur, waardoor de nagellak bijna onopvallend is. Vervolgens wordt de normaal vrij harde witte tip geblend in de basiskleur, waardoor de manicure in zijn geheel een stuk natuurlijker lijkt.

Voordelen van een Amerikaanse manicure

Eén van de voordelen van een Amerikaanse manicure is dat je de nagellak er langer op kan laten zitten. Doordat de nagellak ongeveer gelijk is aan de huidskleur zie je het bijna niet wanneer je een uitgroei hebt. Zo worden de afspraken bij de nagelsalon minder regelmatig.

Manicure at home

Een Amerikaanse manicure kan met gel of reguliere nagellak worden gedaan. Alleen is het de bedoeling dat je een basiskleur vind die blend met jouw huidskleur. Het is een manicure die je ook tijdens een dagje thuis kan doen, waardoor je niet al dat geld aan een nagelstudio hoeft uit te geven. Als je niet een steady hand hebt, kan dit natuurlijk wel. Ben je toch meer van de Franse manicure, is dat ook hartstikke oké. Ben je echter niet groot fan van veel verandering maar wil je alsnog je nagels een beetje spice geven? Dan is de Amerikaanse manicure the way to go.

Anne over de ick: ‘Mijn lijstje met afknappers is eindeloos en dat slaat nergens op’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.