Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Love & Life 5 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

De beste meditatie-apps die je geheid aan het mediteren krijgen

Mediteren was een aantal jaar geleden misschien wat ‘zweverig’ om te doen, maar inmiddels kun je er bijna niet meer omheen. App stores staan vol met meditatie-apps en de mindfulness-programma’s vliegen je om de oren. Niet gek, want we worden ons steeds bewuster van het feit dat het belangrijk is om niet alleen je lijf, maar ook je geest te trainen.

Mediteren helpt je om aanwezig te zijn in het hier en nu. Om je zorgen van morgen en gister van je af te laten glijden en tot rust te komen.

Voordelen van meditatie

Regelmatig mediteren brengt allerlei voordelen met zich mee.

  • Focus verbetert en efficiëntie in werken neemt toe
  • Stress neemt af, omdat je in een rustigere state of mind verkeert
  • Je leert piekergedachtes los te laten
  • Frustraties nemen af
  • Moeilijke en boze gevoelens kan je sneller loslaten
  • Je compassie neemt toe, naar jezelf en naar anderen
  • Je verkeert in een staat van meer rust en laat je minder snel van je stuk brengen

De beste meditatie-apps

Meditatie-apps zijn een handige tool om je te helpen herinneren aan je dagelijkse of wekelijkse meditatie-sessie, maar dienen ook als een gids in de wirwar aan mogelijkheden. Dit zijn onze favoriete apps om te mediteren.

1. Headspace

Let’s start with the obvious. Als je je een beetje hebt verdiept in meditatie-apps, zegt de app Headspace je ongetwijfeld iets. Het is de meest bekende app om mee te mediteren.

Hoezo? De meditaties zijn toegankelijk, maar er is ook een ruime keus. Korte meditaties, lange meditaties, basis-oefeningen, meditaties om te kalmeren, sessies om beter te slapen, noem het allemaal maar op.

Kosten meditatie-app: gratis demo, daarna €12,99 per maand of €57,99 per jaar.

2. Mindfulness-app van VGZ

Vind je het fijner om te mediteren met een Nederlandse stem die je gidst? Dan is de meditatie-app van VGZ een goede. In de app vind je allerlei verschillende mindfulness-oefeningen, zoals mindfull wandlen, visualiseren, bodyscan en chakra-meditatie.

Je kunt de meditaties los beoefenen maar ook instappen in het programma. Je krijgt dan notificaties die je eraan helpen herinneren dat het weer tijd is voor een meditatie.

De lengte van de oefeningen verschillen. Sommige zijn kort en duren 4 minuten, andere duren een half uur.

Kosten meditatie-app: gratis

3. House of Deeprelax

House of Deeprelax is een app met Yoga Nidra-sessies, een vorm van slaapmeditatie. Yoga Nidra zou kunnen helpen om rust en ontspanning te brengen, pijn te verlichten, beter te slapen en angst- en depressieklachten te verlichten.

Je kan de sessies doen wanneer je wilt (en ook offline halen op je telefoon). De duur van de sessies verschillen van 14 tot 55 minuten. Je krijgt toegang tot 35 meditatie-sessies.

Kosten: gratis demo, daarna €5,99 per maand of €33,99 per jaar

4. Synctuition

Synctuition noemt zichzelf een ‘advanced relaxation program’. De app staat vol meditaties of beter gezegd mindfulness-oefeningen.

Syntuition is de eerste app met 3D-sound door je oortjes. Tijdens een meditatiesessie hoor je aan het begin een stem die je klaarmaakt voor de oefening. Vervolgens nemen rustgevende geluiden je mee.

De meditaties duren zo’n 25 minuten. Daarmee zou je hetzelfde effect hebben als 4 uur diepe slaap, aldus de app.

Kosten: gratis demo, daarna €15,99 per maand of €95,88 per jaar

5. Simple Habit

Simple Habit is een app die er voornamelijk op is gericht om je te helpen om beter te slapen. En dat lukt ze aardig, want de app heeft aardig wat awards gewonnen

De app is gemaakt door iemand die eerst als bankier op Wall Stress in New York werkte. Ze begon na haar carrière als bankier en start-up en had een grote behoefte om haar gedachtes te kalmeren en stressgevoelens te verminderen.

Ze startte met mediteren en merkte een enorme vooruitgang in haar geest. En dat was het moment dat ze een app wilde maken om ook andere drukke mensen te helpen om te kalmeren.

Aan de hand van een paar vragen serveert de app passende meditaties voor je uit die je helpen om jouw doel te bereiken (zoals positiever in het leven staan of beter slapen).

Kosten app: gratis demo, $11,99 per maand of $89,99 per jaar

Meer over rust en mediteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.