Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Anti-mascara is een hype op TikTok, maar het ziet er niet uit zoals je denkt

TikTok is de plek van de meest mooie en raarste schoonheidstrends. Er is nu ook een nieuwe hype op TikTok, het is de anti-mascara look. Als je anti-mascara leest dan denk je natuurlijk dat er geen gebruik van mascara wordt gemaakt, maar niks is minder waar. Beoordeel zelf wat je van deze ietwat dramatische look vindt.

Anti-mascara hype op TikTok

Bij deze look wordt er juist wel gebruik gemaakt van mascara. Het wordt alleen niet aangebracht zoals je zou verwachten. Met deze look gebruik je misschien wel meer mascara dan ooit tevoren, maar niet alleen op je wimpers zelf.

Laten we wat helderder zijn: traditioneel gezien wordt mascara alleen gebruikt op de wimpers om volume, definitie en lengte te creëren. Met de anti-mascara look verleg je de grenzen van mascara. Je brengt het namelijk aan op de oogleden, je slapen en/of wangen en schildert als het ware over je gezicht. Zo zie je maar dat je met een simpele mascara nog zoveel meer kan doen dan dat je je wellicht ooit voor mogelijk hield. Eigenlijk gebruik je het product dus zoals het níet bedoeld is. Kan natuurlijk prima.

Déze spotgoedkope mascara gaat viral op TikTok omdat-ie fantastisch is

Bekijk hier de video van Divina Muse. Zij laat je verschillende manier zien waarop je de trend kunt nabootsen. Haar eerste look is een grafische gevleugelde look die ze creëert door het uiteinde van het mascara-staafje op de oogleden te stippelen voor een gevlekt effect. Vervolgens creëert ze nog twee hele opmerkelijke looks.

@divinamuse More mascara wand looks for you ❤️💀#creativemakeup #makeupart #artisticmakeup #abstractmakeup #makeuptutorial #eyemakeuptutorial #eyemakeup #eyelinertutorial #makeuphacks #makeuptips #eyelinertutorial ♬ Destinations – Gesaffelstein

TikToker Serena Lakkiss maakte ook een video. Op de video is te zien hoe ze de mascara over haar hele ooglid rolt, tot aan haar wenkbrauw, wat zorgt voor een dramatisch alternatief voor oogschaduw.

@serenalakkiss 100 layers of mascara! What one should I do next?! #100layerschallenge #100layersofmascara #makeupchallenge #100layerschallenge ♬ original sound – Serena Lakkiss

Wauw, de look is niet alledaags maar zeker het proberen waard als je naar een festival of feestje gaat. Zo zie je maar dat je zelfs met mascara nog zoveel meer kan doen dan alleen maar het verfraaien van je wimpers.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.