Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Iedere ochtend een glas water met appelazijn drinken? Dit is het effect wat het heeft op je gezondheid

Het is welbekend dat citroensap in water voordelen met zich meebrengt voor de gezondheid, maar wist je al dat appelazijn zelfs nog beter is voor je? Een eetlepel per dag kan al wonderen doen. Is echter een feit of fabel dat appelazijn ontzettend goed voor je is?

Azijn is niet iets waar we snel naar grijpen zodra we het hebben over gezonde drankjes, dus hebben we uitgezocht of dit goedje het proberen waard is.

De voordelen van appelazijn

Appelazijn bevat tal van vitamines en mineralen. Zowel vitamine A, B1, B2, B6, C, E en ijzer kun je vinden in dit goedje. Het ondersteunt hiermee het immuunsysteem en doodt verschillende bacteriën en schimmels. Het houdt hier niet op. Appelazijn kan ook helpen bij het verminderen van acne en kan bijdragen aan het energieniveau: klinkt allemaal als muziek in de oren.

Appelazijn in een glas water

Voor het beste effect is het aan te raden om op een lege maag een glas water met twee eetlepels azijn te drinken. Dit is ook genoeg: overmatig water drinken met appelazijn erin heeft juist minder effect. Het is en blijft azijn, dus er zal een zuurtje aan zitten.

Een wondermiddel?

Ook al kunnen er talloze voordelen vastzitten aan appelazijn, het is geen wondermiddel. Het drinken hiervan zal zeker niet problemen met je gezondheid oplossen, maar het kan wel een duwtje in de rug geven. Er wordt gezegd dat het kan helpen bij gewichtsverlies, maar om een goed effect te krijgen is bewegen en gezond eten ook van belang.

Appelazijn is te vinden in Holland & Barrett en ook online kun je het makkelijk bestellen. Is de smaak toch niks voor je? Water met citroen is altijd een lekkerdere optie om je dag mee te starten. Maar een beetje appelazijn in je water, dat kan zeker geen kwaad.

Stoppen met koffie drinken: dit zijn 3 gezonde alternatieven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.