Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 28 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze voeding verbeter je jouw immuunsysteem dus zeg de griep maar gedag

Door goed voor je immuunsysteem te zorgen ben je minder vatbaar voor bacteriën en word je dus minder snel ziek. Natuurlijk is het geen magic cure om altijd maar gezond te blijven, maar het kan zeker helpen bij het onderhouden van een goede gezondheid. Daarom: een lesje immuunsysteem versterken door middel van eten en drinken. Zo houd je die griep op afstand.

Eten om je immuunsysteem een boost te geven

Koud douchen is ook een goede manier om je immuunsysteem te verbeteren, maar je kunt je lichaam zeker een handje helpen door je voeding onder de loep te nemen. De onderstaande ingrediënten maken die kans op een loopneus of kuchje een stuk kleiner.

1. Bosbessen

Een handje bosbessen in je smoothie of overnight oats is altijd een goed idee. Bosbessen bevatten veel vitamine C, vitamine A. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de blauwe bosbessen hele hoge concentratiesantioxidanten bevatten. Pure gezondheidsbommetjes dus, die bosbessen.

2. Knoflook

Yes, knoflook is een smaakmaker die een rol speelt bij de aanmaak van cytokines. Dit is een molecuul dat een rol speelt in de immuunafweer, dus haal die knoflooktenen maar in huis. Alleen niet vergeten om ook pepermuntjes op je boodschappenlijst te zetten.

Stinkend én gezond – De 5 gezondheidsvoordelen van knoflook

3. Gember

You’ll either love it or hate it, maar gember verdient ook zeker een plaats in deze lijst. Gember zit vol antioxidanten en helpt onder andere tegen misselijkheid. Bonuspunten: het helpt ook nog eens bij menstruatiepijn. Wij zetten alvast een kopje gemberthee.

4. Zoete aardappel

Vanavond zetten we zoete aardappelfrietjes op het menu, want in deze vrolijke aardappel zit enorm veel vitamine C en vitamine A. Deze vitamines helpen je om je immuunsysteem te versterken, dus zet ze alvast op je boodschappenlijstje. Daar ga je geen spijt van krijgen.

5. Spinazie

Popeye was vroeger al lekker bezig: spinazie zit bomvol antioxidanten en micronutriënten als vitamine E en vitamine C. Perfect om een groene smoothie te maken, maar ook lekker in een wokgerecht of pasta.

6. Champignons

Goed nieuws voor champignon-lovers: ook deze groentesoort zitten boordevol vitamines en zijn laag in vet, sodium en calorieën. En dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk. Het is een kleine stap om wat champignons door de pasta, ovenschotel of wokmaaltijd te gooien.

Personal trainer en oprichter van Right Path Fitness, Keith McNiven, vertelt aan Prima.co.uk het volgende: “Mushrooms are filled with a wide selection of nutrients and vitamins which make them a good choice for use in winter cooking.” Meer daarover lees je in dit artikel over de gezondheidsvoordelen van champignons.

7. Kurkuma

Op Bedrock lezen we dat kurkuma razend gezond is. Kurkuma is een eeuwenoude ontstekingsremmer, ondersteunt de spijsvertering en werkt ter preventie en behandeling van obesitas-gerelateerde chronische ziektebeelden.

Kleine disclaimer: verwacht niet dat jouw immuunsysteem in no-time extreem goed wordt zodra je een bosbes of een champignon eet. De basis van een goed gebalanceerd voedingspatroon is het belangrijkste. Maar door de bovenstaande ingrediënten regelmatig te eten, ben je zeker op de goede weg.

5 mythes die je niet moet geloven over het boosten van je immuunsysteem

Refinery29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.