Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 3 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

April staat in het teken van beauty: dit zijn de favoriete beautyrituelen van de NSMBL-redactie

Iedere maand heeft NSMBL een nieuw jasje aan. En nu april is begonnen, duiken we samen in de wereld van de make-up, skincare en haarverzorging. Niet omdat we onzeker zijn over ons uiterlijk, maar juist omdat het zo lekker is om je onder te dompelen in de heerlijkste producten. Een fijn beautyritueel zorgt voor een extra geluksmomentje in je dag: de NSMBL redactie deelt hun favoriete momenten.

April is dé beautymaand van het jaar – dus maak je klaar voor een heleboel beauty-gerelateerde content.

Dit zijn de favoriete beautyrituelen van de NSMBL-redactie

Van badderen met een kaarsje tot mak-uppen voor het uitgaan: van deze momenten genieten wij het meest.

Karlijn: ‘Wat de geur ook wordt, parfum opdoen is voor mij ultiem genieten.’

”Het opspuiten van parfum blijft één van mijn favoriete momenten van de dag. Als ware parfumverzamelaar vind ik het heerlijk om iedere ochtend een geur uit te zoeken die perfect past bij het moment, mijn outfit en mijn gevoel. Door het juiste parfum uit te kiezen bepaal ik in kleine mate mijn stemming voor de komende uren – bij een clubnacht hoort namelijk een totaal andere geur dan bij een dag op kantoor. Wat de geur ook wordt, parfum op doen is voor mij ultiem genieten.”

Emma: ‘Mijn haar föhnen is echt mijn favoriete moment, omdat ik daar ook veel werk in stop als ik het goed doe.’

‘Mijn favoriete beautymomentje is heel duidelijk. Dat is mijn zondagavond, als ik me klaar ga maken voor de nieuwe week. Ik stap dan onder de douche, was m’n haar en zeep mezelf in en als ik daarna weer afgespoeld en afgedroogd ben, dan kan het échte werk beginnen – het föhnen van mijn haar. Dat is echt mijn favoriete moment, omdat ik daar ook veel werk in stop als ik het goed doe. Eerst pak ik mijn föhn en blaas ik het tot 90% droog en gebruik ik wat mousse in de uiteinden van mijn haar. Daarna pak ik mijn Dyson Airwrap (mijn grote liefde!) en verdeel ik mijn haar in een aantal stukken. Ik haal mijn lokken dan door de föhnborstel heen en de plukken rol ik vervolgens in rollers, die ik dan weer vastzet met grote spelden. Dit herhaal ik net zo lang tot mijn hele haar gedaan is en dan spray ik er een beetje haarlak overheen. Dat laat ik zo een uurtje zitten en dan haal ik de rollers eruit. Je kunt ook de bovenste rollers laten zitten en er mee gaan slapen, dan wordt je wakker met een mooi kapsel. Heel lekker ligt het niet, maar je haar zit dan wel goed.  Je kunt ‘s ochtends altijd nog een beetje extra krullen met de barrels van Dyson. Gouden tip: gebruik wél mousse en niet te veel haarlak. Van haarlak wordt je haar zwaar en crunchy – dat wil je niet bij die blow out look.’

Sophie: ‘Mijn favoriete beautymoment is een lekker lang bad na een eveneens lange dag.’

”Mijn favoriete beautymoment is een lekker lang bad na een eveneens lange dag. Halve fles zeep van Marie Stella Maris erin voor de bubbels, mijn favoriete geurkaars van Diptyque aan, verse thee erbij, net gekochte tijdschriften en vooral géén telefoon. Niet alleen weet ik dat dat helemaal verkeerd zal gaan met het water, maar ik vind het ook nog eens een ultiem moment van ontspanning zonder scherm in de buurt. Eenmaal uit bad (vaak nadat ik rimpelhanden heb gekregen) smeer ik mijn lichaam in met de cranberryolie van Pericarp en krijgen ook mijn gezicht en haren een uitgebreide behandeling. Mijn favo moment heeft dus eigenlijk meer weg van een volledig ritueel, waarna ik helemaal opgeladen en ontspannen begin aan het laatste gedeelte van de dag. ”

Anne: ‘Met een muziekje aan, geniet ik optimaal van dit make-upmoment.’

”Mijn favoriete beautymoment is wanneer ik alle tijd heb om me klaar te maken voor een avondje uit. Zo stal ik al mijn make-up uit, zet ik een spiegel neer op de eetkamertafel en als het nodig is, laat ik een schijnwerper van een lamp op m’n gezicht schijnen. Met een muziekje aan, geniet ik optimaal van dit make-upmoment. ”

Rosalin: ‘Ik zweer bij haarmaskers’

”Mijn haar kan nog wel vaak stug en droog worden, vooral door regen of vochtigheid – ik zweer dan ook bij haarmaskers. Eens in de week smeer je een goedje in je haar en het is soepel, glanst en valt beter te temmen. Met mijn dikke bos lokken is dat laatste vooral lekker meegenomen.

Steffi: ‘Mijn favoriete beautymomentje heb ik op vrijdagmiddag.’

”Mijn favoriete beautymomentje heb ik op vrijdagmiddag. Als ik om 17:30 mijn laptop sluit is het eerst prioriteit om de weekendplannen te bespreken met mijn huisgenootjes. Op basis hiervan kies ik een leuke outfit uit en lopen mijn huisgenoot en ik tien keer heen en weer naar elkaars kamer om te kijken of het wel echt leuk is. We pakken er gezellig een wijntje bij en dan is het tijd om ons samen op te maken. Natuurlijk doen we elkaars haar en zingen we ondertussen mee op onze favoriete hitjes.”

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.