Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 5 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Arganolie voor de huid: dit is alles wat je erover moet weten

Ondanks dat er genoeg oliën voor de huid zijn, snappen we maar al te goed dat het soms een flink doolhof kan zijn. Welke olie werkt het beste voor jouw type huid en heeft een goede kwaliteit? We hebben een antwoord voor je: het wondermiddel arganolie.

Je wilt het vandaag nog aan je skincare routine toevoegen.

Wat is arganolie?

Arganolie is een plantaardige olie die afkomstig is van de arganboom, Argania Spinosa, die groeit in Marokko. De olie staat er voornamelijk om bekend te helpen tegen droge en doffe huid, maar ook tegen acne. Het schijnt te helpen voor alle huidtypes, wat de olie erg populair maakt.

Wat zijn de voordelen?

Er zitten verschillende voordelen aan arganolie. Zo werkt het dus voor alle huidtypes omdat er veel antioxidanten in zitten, maar werkt het ook erg hydraterend. We hebben alle voordelen van arganolie op een rijtje gezet.

1. Arganolie is rijk aan antioxidanten

Een product dat rijk is aan antioxidanten is alles wat we willen: veel antioxidanten helpt namelijk de huid beschermen tegen beschadiging van buitenaf (denk aan je omgeving). Ook houdt de arganolie je huid jong en gezond, wat deels komt door de antioxidanten en vitamine E.

2. Het bevat veel vetzuren

In arganolie zitten veel vetzuren, zo’n 95%. Van deze vetzuren blijft je huid soepel, gehydrateerd en gevoed.

3. Het werkt ontstekingsremmend

Een ander voordeel aan arganolie en de vetzuren en antioxidanten die erin zitten is dat dit het product ook ontstekingsremmend maakt. De olie maakt een geïrriteerde of gevoelige huid dan ook rustig en kan acne verminderen of zelfs laten verdwijnen. Nog een voordeel aan het product is dat het geen comedogeen bevat: hierdoor wordt de huid, in tegenstelling tot andere oliën, allesbehalve vettig nadat je het hebt gebruikt.

4. Hydraterende functie

Mensen met een droge huid zullen veel hebben aan arganolie, aangezien het erg hydraterend werkt. Dit betekent echter niet dat je geen arganolie kunt gebruiken als je een vette huid hebt (wat het product juist zo fijn maakt): het laat je huid niet vettig achter. Niet alleen een droge huid heeft namelijk moisturizing nodig, ook elk ander huidtype heeft dit nodig.

5. Het helpt transepidermaal waterverlies te voorkomen

Een fijne arganolie verbetert de buitenste laag van je huid, waardoor het er weer glanzend en gezond uitziet. Wat de olie ook gelijk doet is ervoor zorgen dat jouw huid minder snel uitdroogt en beschadigt. De olie doet dit door een stop te zetten op transeperdimaal waterverlies (dit betekent letterlijk vocht dat uit de huid komt en verdampt). Dit wordt vaak veroorzaakt door een uitgedroogde en beschadigde bovenste huidlaag – wanneer je arganolie gebruikt ben je hier mooi vanaf.

Hoe gebruik je de olie?

Er zijn genoeg producten waar arganolie in zit. Je kunt het vaak al vinden in een fijne face wash, moisturizer of crème. Gebruik het product of pure arganolie zo’n één tot twee keer per dag om resultaat te zien.

Het is uiteraard wel belangrijk om goed te checken hoe jouw huid reageert op de arganolie. Vooral een gevoelige huid kan soms anders reageren op de olie. Ook kan het zijn dat jouw huid niet tegen een bepaalde combinatie van ingrediënten kan: de arganolie en een ander ingrediënt in één formule. Experimenteer dus vooral en let goed op welk product het beste bij jouw huid past.

Dit zijn de fijnste producten met arganolie:

Van een fijne gezichtscrème tot bodybutter: we hebben de fijnste producten met arganolie voor je op een rijtje gezet.

1. Anti-aging gezichtscrème – Arganicare €10,52

Douglas

2. Organic cold-pressed arganolie bodybutter – Zoya Goes Pretty €8,19

arganolie
Douglas

3. Argan gezichtscrème – BABOR Skinovage €58,90

Douglas

4. Organic Argan oil gezichtsolie – Moroccan Natural Gezicht €21,21

arganolie
Douglas

5. Organic Argan moisture retention gezichtsolie – Ooh! Oils of Heaven €17,30

Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.