Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 11 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bakuchiol verovert zijn plek in skin care land: alles wat je over dit ingrediënt wilt weten

Bakuchiol kan zomaar hét skin care ingrediënt zijn waar jouw huid op zit te wachten. Dit vrij nieuwe ingrediënt zien we steeds vaker voorbij komen in producten, het is dan ook druk bezig om haar plekje te veroveren in het land van de beauty. Maar wat is het precies, en waarom is het goed voor jouw huid?

Van NIVEA kregen wij de in’s en out’s van Bakuchiol gepresenteerd. Maak notities en bepaal zelf of jij skin care met dit ingediënt in moet slaan, of dat je de hype liever aan je voorbij laat gaan.

Alles over Bakuchiol

Van origine wordt Bakuchiol gemaakt van de Babchiplant, een plant die in de traditionele Aziatische geneeskunde al geroemd werd om haar anti-age eigenschappen. Het schijnt dat het ingrediënt lijntjes en rimpeltjes in het gezicht zonder moeite doet vervagen. En dat niet alleen: volgens NIVEA helpt het ook bij het egaal maken van de huid en het verhogen van het collageen.

Nog niet overtuigd? Bakuchiol trekt heel diep in de huid, en helpt daardoor ook om (pigment)vlekjes te verminderen. Volgens onderzoek vermindert het ingrediënt dan ook huidverkleuringen door zonneschade en milieu-invloeden, lezen we bij Women’s Health.

Bakuchiol vs. Retinol

We moeten toegeven: de werking van Bakuchiol klinkt goed, maar is wellicht ook te vergelijken met het al langer populaire skin care ingrediënt Retinol. Welk van de twee is beter voor de huid? Volgens onderzoek van NIVEA werkt Bakuchiol nog krachtiger dan Retinol, omdat het de celactiviteit bevordert en de huid beter beschermt tegen schade door vrije radicalen. Daarnaast is het geschikt voor alle huidtypes – en dat is natuurlijk hartstikke fijn.

Op de website van Paula’s Choice lezen we overigens wel dat het combineren van de twee ingrediënten een goed plan is: “Als je bakuchiol combineert met retinol, helpt het met het stabiliseren daarvan. Dat betekent dat het langer effectief is. Een ander voordeel van producten die zowel bakuchiol als renitol bevatten: bakuchiol kalmeert de huid en kan er zo voor zorgen dat de huid retinol beter tolereert.”

Is Bakuchiol hét ingrediënt wat in jouw skin care routine mist? Daar kunnen we je helaas geen direct antwoord op geven, omdat iedere huid verschillend is. Probeer het vooral uit, want wie weet is dit jouw nieuwe holy grail.

Het grote verschil tussen Koreaanse skincare en Europese skincare (en waarom de eerste beter is)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.