Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 11 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De 90’s supermodel blow-out is helemaal terug van weggeweest en wij zijn fan

Dromen we niet allemaal van prachtig en volumineus supermodel haar? In de jaren 90 werden iconen zoals Cindy Crawford, Christy Turlington en Claudia Schiffer regelmatig gespot met een bouncy supermodel blow-out waar wij nog altijd jaloers van worden. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws voor je. De 90’s supermodel blow-out is namelijk helemaal terug en we zien ‘m overal op TikTok voorbijkomen.

Benieuwd hoe jij deze geweldige blow-out zelf creëert? Wij vertellen ‘t je.

90’s supermodel blow-out

Van make-uptrends tot accessoires tot haarstijlen, ontzettend veel trends uit de jaren ’90 komen tegenwoordig terug. Denk bijvoorbeeld aan de comeback van de 90’s bob en de 90’s pigtails – een haartrend waar menig celebrity fan van is. Daarom is het volkomen logisch dat de 90’s supermodel blow-out ook een comeback maakt.

De 90’s supermodel blow-out heeft alles te maken met veerkracht en volume. De blowout is geweldig voor langer en dikker haar met laagjes en zorgt voor een super glamorous look. Vooral bij dames met drape bangs zal een 90’s supermodel blow-out geweldig uitpakken.

Waar we de afgelopen tijd veel messy haarstijlen zagen, is het bij de 90’s supermodel blow-out belangrijk dat het haar er netjes en gepolijst uitziet. Daarom zien we TikTok-gebruikers die de blow-out creëren nauwkeurig te werk gaan met hitterollers en andere stylingtools.

@aannaprimaveraa

If you only take one thing from my account take THIS 💘 #velcrorollers #hairrollers #90sblowout #hairstyle #hairtok

♬ EVERYBODY WNATS TO RULE THE WORLD – sophi ❤️❤️❤️

Tutorial

Op TikTok zijn tal van tutorials van de 90’s supermodel blow-out te vinden. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop je het creëren van deze stijl kan aanpakken. Door het volgen van onderstaande tutorial krijg je volgens ons het beste resultaat. You’re welcome.

Stap 1: het haar preppen

Om je haar voor te bereiden op de blow-out is het belangrijk om het te preppen. Gebruik op vochtig haar je favoriete haarproduct dat beschermt tegen hittebeschadiging en dat wat volume aan je haar geeft zonder de punten te verzwaren.

Stap 2: droog je haar voor zo’n 80 procent

Vervolgens is het tijd om het haar te drogen. Föhn je haar, maar zorg dat je het niet helemaal droog maakt. Wanneer je haar voor zo’n 80 procent droog is kun je de föhn uitzetten.

Stap 3: maak je haar volledig droog met een föhnborstel en rol een roller in iedere pluk haar

Neem een föhnborstel en haal deze pluk voor pluk door je haren. Draai de föhn borstel naar buiten terwijl je deze door de plukken haalt. Wanneer de pluk bijna droog is draai je al het haar om de borstel heen en laat je deze een paar seconden zo zitten. In deze video wordt deze techniek uitgelegd.

@savannahsbyrd

90s fluffy hair tutorial#90shair #blowoututorial #fluffyhair

♬ Love Is Only a Feeling – Joey Bada$$

Wanneer je klaar bent met een pluk rol je hier een haarroller in zodat de pluk goed kan afkoelen.

Stap 4: Haal de rollers uit je haar en gebruik volumespray

Zodra het haar goed is afgekoeld kan je de rollers uit het haar halen en gebruik je volumespray om je lokken die extra bounce te geven. Spray dit product op de aanzet van je haar en haal vervolgens je handen goed door je lokken.

Hello gorgeous and bouncy hair.

Je haar raakt beschadigd door de zon, de zee en het strand maar een haar detox fixt alles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.