Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Begin maar met sparen – modeliefhebbers op het internet gaan los over de prijzen van Phoebe Philo’s eerste collectie

De langverwachte collectie van Phoebe Philo is eindelijk hier. De Britse ontwerpster debuteert met een seizoenloze collectie (houden we van) genaamd A1. Prachtig, maar ook erg kostbaar.

Dat de items van Phoebe betaalbaar zouden zijn, hadden we niet verwacht. Maar dat we zó erg onze spaarrekening moeten plunderen om een items te bemachtigen, is een onaangename verrassing.

Het eigen label van Phoebe Philo

Het is een van belangrijkste, als dan niet de belangrijkste, lanceringen van dit jaar: het eigen label van ontwerpster Phoebe Philo.

Phoebe was creatief directeur van modelabel Chloé tussen 2001 en 2006 en had dezelfde functie bij Céline tussen 2008 tot 2018. Met haar werk voor beide modehuizen bracht ze veel teweeg. Phoebe is geroemd om haar haar voorliefde voor weelderige stoffen en een onberispelijke afwerking, onverwachte details door volume of textuur en vrouwelijke silhouetten met een modernistische touch. Het is nogal een mond vol, maar het is wel precies wat Phoebe Philo is.

Vijf jaar na haar vertrek bij Céline komt Phoebe terug. Er werd lang geteased, maar afgelopen zomer werd het zeker: Phoebe Philo komt met een eigen label. En de dag van lanceren is eindelijk aangebroken.

De collectie A1

Van formele items tot avondkleding: alle gelegenheden worden gerepresenteerd in de eerste collectie van Phoebe, die bestaat uit 116 items. We zien een minimalistische stijl, waarin de focus vooral ligt op de materialen en silhouetten, zonder al te veel opsmuk. Wij zijn fan.

PP_A1_IMAGES_31_1
PP_A1_IMAGES_31_1 PHOEBE PHILO

De prijzen

Maar dan… kunnen we het even hebben over de prijzen van deze items? Want die zijn niet om over naar huis te schrijven. Dat Phoebe de beste materialen gebruikt, zie je terug in de prijs. En hoewel dat meer dan logisch is, zorgt dat er ook voor dat velen van ons enkel en alleen de zonnebril in de collectie (á €580) kunnen betalen.

Een zwarte tas voor €6.400, een broek voor €3.800 en een bomberjack voor €8.900. Met deze prijzen laat Phoebe The Row goedkoop lijken …

@charlesgross

#pheobephilo #mostexpensive #haul

♬ original sound – Charles Gross

Desondanks de hoge prijzen weet Phoebe Philo een groot deel van de collectie binnen een middag uit te verkopen. Greep jij net naast? Dan is het wachten op de A2 collectie, die in de lente uitkomt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.