Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 10 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Als je zin hebt in fine dining met een verrassend effect, wil je naar Bellezza op de Wallen

Op zoek naar een restaurant om je de hele avond te laten verrassen? Zoek niet verder. Wij gingen laatst bij Bellezza langs en deze zaak wil je op je wishlist zetten. Als je iets te vieren hebt, als je iemand een origineel cadeau wil even of gewoon als je geen zin hebt in een doorsnee avond uiteten: Bellezza is de plek.

Bellezza gebruikt zelf de term ‘Divine dining’ om hun concept te duiden. En als je er eenmaal binnen bent, dan snap je waarom.

NSMBL visits: Bellezza in Amsterdam

Wij gingen er langs, op een zonnige woensdagavond, om het concept van Belleza een kans te geven.

De ambiance: een mysterieus geheim midden in het Red Light District

Bellezza zit op de Oudezijds Achterburgwal, wat zo ongeveer het hart van het Red Light District is. Na even gezocht te hebben, en ons afgevraagd te hebben of we écht goed zaten, vonden we de ingang. Een lieflijk en bijna mediterraans steegje dat tot een kleine binnentuin leidde. Waar je al het platte entertainment achter je laat en ineens in oase van rust bent waar het juist draait om verfijning.

Maar wie al eens iets van Bellezza voorbij heeft zien komen, weet dat het binnentuintje niets is vergeleken de mystieke ambiance in het restaurant. Bellezza staat bekend om de videoschermen als muren. In samenwerking met fotograaf en ontwerper CHAN werken zij regelmatig aan een nieuw audio-visueel menu. Het thema tijdens ons bezoek was Mother Earth, waarbij iedere gang een ander element weerspiegelde. Van water tot aarde: alles kwam terug in het eten én op de muren.

Wat wij erg leuk vonden aan dit concept is dat je met een groep mensen aan één lange tafel zit, maar toch allemaal je eigen hoekje hebt. Je ervaart het diner samen, zonder dat jij je verplicht hoeft te voelen een praatje te maken met de buren. Daarvoor zit er namelijk te veel ruimte tussen de zitplekjes.

Het eten: geen enkele gang stelde teleur

Bij een zaak waar het zo erg draait om het ‘entertainment’ tijdens het diner, wordt vaak gedacht dat het eten te wensen overlaat. Dat maakte ons des te nieuwsgieriger. Na de eerste twee gangen kwamen we er al achter dit vooroordeel nergens op slaat. Het menu dat wij aten was een ode aan Moeder Aarde, waarbij er dus vooral met verse en aardse ingrediënten werd gewerkt. Maar van een flinke dot kaviaar of wat vers geschaafde truffel zijn ze ook niet vies. En dat was mooi, want wij ook niet.

Denk aan gerechten als langzaam gegaarde snoekbaars met groene asperges, beurre blanc en kaviaar. Of een kalfssirloin steak met truffel en een perfecte uiencrème. De gerechtjes was klein, maar door de hoeveelheid gangen en alle extra’s die op tafel gezet worden, gaat niemand met trek de deur uit.

Overall: als je iets te vieren hebt, dan is dit een fijne plek

Toen we bij Bellezza de deur uit liepen dachten we hetzelfde: dit was LEUK. Het is anders dan je gewend bent van je standaard avondje uiteten. Het is entertaining, zonder in te leveren op kwaliteit. Want ook alleen voor het eten zouden we teruggaan. Net als voor het vriendelijke personeel, trouwens.

Mocht je op zoek zijn naar een plek om iets te vieren of om een geliefde mee uit eten te nemen als cadeau: Bellezza is een originele zaak waar jullie je de hele avond verwonderen. Het 6-gangen menu kost €87,50, wat voor de kwaliteit en de beleving een prima prijs is. Het is een bedrag dat je niet iedere week aan een etentje uitgeeft, maar Bellezza is ook geen zaak waar je iedere week op terugvalt. Juist voor de keren dat je méér wil, ga je hierheen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.