Tessa Ham
Tessa Ham Career 14 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Toe aan iets nieuws? Deze beroepen passen bij jouw sterrenbeeld

Ben je toe aan een carrièreswitch, maar heb je geen idee welke kant op? We snappen het: uitvogelen welke beroepen bij je passen is makkelijker gezegd dan gedaan. Een handige tool hierbij kan je sterrenbeeld zijn. Elk sterrenbeeld heeft immers zijn eigen kwaliteiten, waar bepaalde beroepen weer bij passen.

Deze beroepen passen het best bij de verschillende sterrenbeelden.

Beroepen die bij je sterrenbeeld passen

Welke baan past nou bij jou sterrenbeeld? We doken in de astrologie guides van Cosmpolitan UK en MetropolitanGirls om daar antwoord op te geven.

Ram

Als ram ben je een geboren leider. Niet alleen omdat je niet graag hebt dat anderen je vertellen wat je moet doen, maar ook omdat je ambitieus, charismatisch en zelfverzekerd bent. Daarnaast durf jij makkelijk risico’s te nemen, een eigenschap die je als leider of als ondernemer hard kunt gebruiken.

Geschikte banen: in de sportwereld, ondernemer, hulpdiensten, managersfunctie

Deze sport past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

Stier

Bij een stier denken mensen meteen aan hun koppigheid, maar wij noemen dit liever doorzettingsvermogen – een hartstikke mooie eigenschap in je carrière. Samen met je geduld zorg jij dat je shit gedaan krijgt. Maar omdat een Stier niet alleen van hard werken houdt, maar ook van comfort en fijne dingen, is geld verdienen in je carrière ook belangrijk.

Geschikte banen: interieur of fashion stylist, accountant, financieel adviseur, project manager, iets in de foodwereld

Tweelingen

Typerende kenmerken van mensen met het sterrenbeeld tweelingen zijn nieuwsgierigheid, en flexibiliteit en vaak zijn ze goed in communiceren. Heb jij dit sterrenbeeld? Dan ben je intelligent en een zonnestraal. Keuzes maken is alleen niet je sterkste kant.

Geschikte banen: in de mediawereld, wetenschapper, leraar of engineer

Kreeft

Wanneer je jouw droombaan hebt gevonden, ben je als kreeft de meest loyale werknemer. Heb je die nog niet gevonden? Dan is het fijn om te weten dat je empatisch, creatief, slim en zorgzaam bent.

Geschikte banen: leraar, studieloopbaanbegeleider, life coach, diëtist

Leeuw

Net als het daadwerkelijke dier straalt een leuw autoriteit uit, waardoor je hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk op een leidinggevende positie terechtkomt. Als leeuw ben je sterk en dapper, maar tegelijkertijd ook warm, gepassioneerd en dynamisch.

Geschikte banen: politiek, show business, PR en alles met ‘Chief’ of ‘Manager’ in de functietitel

Maagd

Als maagd ben je georganiseerd, analytisch en detail-georiënteerd. Waarschijnlijk vind jij het leuk om als expert gezien te worden. Je pakt graag de taken op die anderen te complex of te uitdagend vinden – dat krijgt jou juist uit bed.

Geschikte banen: engineer, dierenarts, accountant, apotheker, accountant

Weegschaal

Heb jij het sterrenbeeld weegschaal? Dan ben je sociaal, idealistisch en altijd op zoek naar harmonie. Je wil de wereld een mooiere plek maken. Als weegschaal ga je daarom meestal één van twee kanten op: de sociale kant of de creatieve kant.

Geschikte banen: grafisch vormgever, ontwerper, HR-manager, advocaat of sociaal werker

Met deze meest controversiële celebrity deel jij jouw sterrenbeeld

Schorpioen

Schorpioenen zijn goed in het oplossen van problemen en mysteries. Ook zijn ze onbevreesd en zelfverzekerd. Als schorpioen kan je beter omgaan met alles wat anderen onaangenaam vinden. De meeste mensen houden van een gemakkelijk leven, maar jij wil jezelf blijven uitdagen.

Geschikte banen: psycholoog, sextherapeut, detective, arts of onderzoeker

Boogschutter

Als boogschutter ben je nieuwsgierig, optimistisch en avontuurlijk. Voor jou geen baan waar elke dag hetzelfde is dus. Jij houdt van vrijheid en nieuwe dingen leren en ontdekken. Jij zal waarschijnlijk vaker toe zijn aan een carrièreswitch.

Geschikte banen: reisagent, steward(ess), ondernemer, filantroop

Steenbok

Steenbokken zijn de hardste werkers en houden van uitdaging en het bijbehorende respect. Goed nieuws voor een steenbok die op zoek is naar een carrièreswitch, want jij zit in veel sectoren op je plek. Als er maar een mogelijkheid tot doorgroeien is!

Geschikte banen: Creative Director, manager in de corporate wereld, financieel adviseur, architect

Waterman

Als waterman maak jij graag je eigen regels. Jij bent daardoor origineel, eccentriek, zelfstandig en innovatief. Bij een waterman draait het minder om geld, maar meer om een purpose.

Geschikte banen: astronaut, programmeur, ondernemer, rechter

Vissen

Vissen staan erom bekend om dromerig te zijn, en zijn daarnaast creatief, sensitief, empatisch. Als vis maak je beslissingen op basis van je intuïtie. Harde competitieve werkomgevingen zijn daarom niets voor jou.

Geschikte banen: muzikant, verpleger, sociaal werker, recruiter en interieur stylist

Van seksstandjes tot romance: dit zegt je sterrenbeeld over jouw seksleven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.