Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 12 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 20 beste films op Netflix volgens IMDb

Als het om Netflix gaat, zijn we altijd op zoek naar parels. We weten allemaal hoe vervelend het is om een nieuwe film of serie te vinden nadat je een ander hebt afgekeken. Het grote aanbod van Netflix kan nog wel eens zorgen voor keuzestress. Geen zorgen, wij delen de twintig beste films op Netflix, op basis van beoordelingen op IMDb.

Zo hoef je dit weekend geen zorgen te hebben over welke film het wordt.

Top 20 beste films op Netflix

Doordat er weinig bioscoopfilms verschijnen, moet Netflix het dit jaar vooral van Netflix-Originals hebben. Maar dat is niet alles, want de streamingdienst heeft ook een groot aanbod aan nieuwe en oudere films. Maar hoe kies je een film uit? Op basis van een IMDb-score krijg je meestal wel een beeld, daarom zetten wij de twintig beste films op een rij.

1. The Godfather (1972)

Francis Ford Coppola’s meesterwerk is nog steeds de beste film op Netflix. Althans, als we IMDb moeten geloven. In deze gangsterfilm volgen we Don Vito Corleone, het hoofd van een machtige maffiafamilie in New York. Een concurrerende clan verdient veel geld met de handel in drugs, iets waar Don Vito zeer op tegen is. Met moordaanslagen, confrontaties en ontvoeringen als resultaat.

IMDb-score: 9.2

2. The Godfather: Part II (1974)

Het zegt genoeg dat The Godfather de top 2 in handen heeft: dit zijn films die je gezien moet hebben. Part II begint met de negenjarige Vito Corleone, die getuige van de brute moord op zijn broer en ouders. Zesten jaar later is hij in Amerika, waar hij als machtig maffiaman zijn imperium uitbouwt. Het wreken van zijn ouders zal echter altijd zijn voornaamste doel blijven.

IMDb-score: 9.0

3. Schindler’s List (1993)

Liam Neeson speelt Oskar Schindler, een ijdele Duitse zakenman. Hij is al heel zijn leven uiterst hebberig, maar het nazi-regime zorgt voor een ware transformatie. Hij begint menselijke trekjes te vertonen en biedt zijn fabrieken aan als schuilplaats voor Joden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De echte Oskar redde tijdens de Holocaust de levens van maar liefst 1100 Joden. Topfilm van Steven Spielberg!

IMDb-score: 8.9

4. Inception (2010)

Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, een briljante dief. Zijn specialiteit is het stelen van waardevolle geheimen. Niet door ze uit een kluis te stelen, maar door ze in de droomstaat van mensen weg te grissen. Daardoor is hij niet alleen de koning van de bedrijfsspionage, maar ook voortvluchtig. Gelukkig krijgt hij de kans om zijn oude leven terug te krijgen, in ruil voor de onmogelijke opdracht: een idee in iemands brein plaatsen. De perfecte misdaad. Inception is nog altijd een achtbaanrit van jewelste die je lang bij zal blijven.

IMDb-score: 8.8

5. Forrest Gump (1994)

Forrest Gump is zo’n film die je eindeloos opnieuw kunt kijken. Niet voor niks blijft Netflix de klassieker aan zijn aanbod toevoegen. Tom Hanks speelt de hoofdrol als Forrest Gump. Door zijn lage IQ is hij misschien niet de meest briljante geest, maar hij is wel eerlijk, oprecht en uniek. We volgen de Amerikaan van de jaren vijftig tot in de jaren negentig. Hij krijgt het voor elkaar een rol te spelen in een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Trouwens: let de volgende keer dat je deze film kijkt eens extra goed op de special effects. Die staan 27 jaar later nog steeds als een huis.

IMDb-score: 8.8

6. The Matrix (1999)

Nu The Matrix 4 eraan komt en de avondklok nog even blijft is het het perfecte moment voor een The Matrix-marathon. Die begint natuurlijk met het eerste deel, uit 1999. We maken voor het eerst kennis met Neo, de getalenteerde hacker die dankzij de mysterieuze Morpheus erachter komt dat onze wereld slechts een simulatie is. Het begin van een iconische filmreeks.

IMDb-score: 8.7

7. Interstellar (2014)

Christopher Nolan brengt ons naar een toekomst waar de regieringen en economieën van over de hele wereld zijn ingestort. De twintigste eeuw heeft de aarde verpest. Voedsel is schaars, de NASA is opgeheven. Een aantal overblijvende onderzoekers hebben nog één laatste strohalm: een mysterieus wormgat in de ruimtetijd. Hun doel? Een plek in de ruimte vinden waar de mensheid kan voortbestaan.

IMDb-score: 8.6

8. Se7en (1995)

De door Morgan Freeman gespeelde detective William Somerset gaat bijna met pensioen. Hij besteedt zijn laatste weken aan het opleiden van zijn jonge opvolger, de ijverige David Mills (Brad Pitt). Dan duikt op de valreep alsnog de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn hele loopbaan op.

IMDb-score: 8.6

9. Saving Private Ryan (1998)

IMDb-score: 8.6

10. The Green Mile (1999)

IMDb-score: 8.6

11. Spirited Away (2001)

IMDb-score: 8.6

12. The Prestige (2006)

IMDb-score: 8.5

13. Back to the Future (1985)

IMDb-score: 8.5

14. American History X (1998)

IMDb-score: 8.5

15. Django Unchained (2012)

IMDb-score: 8.4

16. The Shining

IMDb-score: 8.4

17. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

IMDb-score: 8.4

18. Apocalypse Now (1979)

IMDb-score: 8.4

19. Princess Mononoke (1997)

IMDb-score: 8.4

20. Inglourious Basterds (2009)

IMDb-score: 8.3

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.