Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Celebrity 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit was de betekenis van Koningin Máxima’s outfit tijdens de Nationale Dodenherdenking

Gisteren stond heel Nederland stil tijdens de Nationale Dodenherdenking bij alle oorlogsslachtoffers die zijn gemaakt tijdens en sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat de herdenking, net als vorig jaar, uit een lege Dam bestond met alleen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en honderd genodigden, was het dit jaar niet minder belangrijk om eens stil te staan bij alle slachtoffers en onze vrijheid.

Zo was de bijeenkomst op de Dam zoals elk jaar erg bijzonder en droeg Koningin Máxima een outfit die een mooie betekenis had voor deze dag.

Nationale Dodenherdenking 2021

Een belangrijke en speciale dag voor Nederland is de Nationale Dodenherdenking. Ieder jaar staan we op 4 mei stil voor alle oorlogsslachtoffers die tijdens maar ook na de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt. Ook dit jaar was het weer een bijzondere herdenking: het begon met een bijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar verschillende artiesten optraden en voordrachten gaven.

Net als elk jaar is was het om 20.00 twee minuten stil om de slachtoffers te herdenken en spraken op de Dam nabestaanden en overlevenden. Ook werd er een passievolle voordracht gehouden door de 19-jarige Amara van der Elst, vertelde André van Duin wat vrijheid voor hem betekent en legden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kransen neer bij het monument.

koningin máxima dodenherdenking kledingkeuze
ANP

Betekenisvolle outfit Koningin Máxima

Net als ieder jaar arriveert de Koninklijke familie in prachtige zwarte outfits. Vorig jaar was dit voor Koningin Máxima een prachtige lange zwarte rok en een hoed. Ook dit jaar verscheen Koningin Máxima in een wel heel bijzondere outfit. Ze herdacht alle oorlogsslachtoffers in een lange zwarte jurk met daaroverheen een lange wollen mantel. Ze droeg daarbij een zwarte hoed en als kers op de taart een bijzondere diamanten broche. Met deze bijzondere outfit liet ze zien dat ze in solidariteit staat met alle slachtoffers.

koningin máxima dodenherdenking kledingkeuze
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.