Tessa Ham
Tessa Ham Money 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Beyoncé per minuut

Beyoncé is dit jaar 40 geworden en in die 40 jaar heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat Bey zwemt in het geld. Hoeveel verdiende ze dit jaar? En wat voor net worth heeft Beyoncé?

We zochten uit op welke manieren Bey voor brood (oké, eerder luxe amandelcroissants) op de plank zorgt en hoeveel dit haar oplevert.

Dit verdient Beyoncé met haar muziek

Hoewel Beyoncé een indrukwekkende 23 miljoen heeft verdiend met het verkopen van singles, is dat niet waar het meeste van haar net worth vandaan komt. Queen B verdient veel meer door haar tours en andere optredens. Haar On the Run II Tour met man Jay-Z bracht bijvoorbeeld een indrukwekkende 220 miljoen euro op. De twee verdienden zo’n 4,5 miljoen euro per avond (!).

Hun eerdere On the Run Tour samen, die een stuk korter was, bracht al 84 miljoen euro in het laatje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Bey’s eigen Formation World Tour. Dat was de best presterende tour van 2016, met een opbrengst van 225 miljoen euro.

Alleen al met haar optreden op Coachella in 2018 verdiende de zangeres ruim 2,5 miljoen euro. Aangezien ze zo’n 105 minuten op het podium te zien was, verdiende Beyoncé ruim 25.000 euro per minuut.

Andere opbrengsten van Beyoncé

Over de jaren heen verdiende Beyoncé niet alleen met haar muziek geld. Voor haar stemrol als Nala in The Lion King kreeg de zangeres bijvoorbeeld een salarisstrookje van 22 miljoen euro. Ook verdiende ze veel met samenwerkingen met onder andere L’Oreal en American Express. Haar monsterdeal met Pepsi spant de kroon: die bracht 44 miljoen euro in het laatje.

Daar blijft het niet bij: sinds ze in 2010 haar eerste geurtje lanceerde, hebben haar verschillende parfums al 450 miljoen euro opgeleverd. En wat dacht je van al de opbrengsten van haar kledinglijn Ivy Park?

Net worth van Beyoncé

Beginnen alle cijfers je al te duizelen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd wat het totale vermogen van Bey is. Dat is een indrukwekkende 390 miljoen euro. Niet gek voor een artiest die haar laatste album in 2016 uitgaf en vanwege de pandemie niet op tour kon gaan. Zelfs nu groeide haar vermogen in een jaar tijd van 370 naar 390 miljoen euro.

Dat betekent dat:

  • Beyoncé in een jaar tijd tijd 20 miljoen euro verdiende.
  • Ze een maandsalaris van 1,66 miljoen euro verdiende.
  • Per dag is dat een mooie 54.794 euro.
  • Omgerekend is dat 2.283 euro per uur.
  • Per minuut verdient Beyoncé nog 2,50 euro.

Dat lees je goed: Beyoncé verdient in een uur wat veel van ons als maandsalaris. Ze wordt niet voor niets Queen B genoemd.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.