Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Fashion 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dat je telkens de verkeerde bh koopt, ligt aan deze 4 dingen

Een bh die fijn zit en er ook nog is leuk uitziet, is lastig te vinden. Vaak zijn wij vrouwen al snel tevreden met een bh die eigenlijk helemaal niet zo goed zit, zolang het er maar leuk uitziet. Wanneer je thuiskomt, kan je dan vaak ook niet wachten om deze weer uit te doen. Om dit te voorkomen, zijn er een aantal dingen waar je op wil als je jouw volgende bh koopt.

De perfecte bh kopen

De perfecte bh moet er leuk uitzien, fijn zitten, geen afzakkende of knellende bandjes hebben en hij moet je borsten mooi vormen. Maar de zoektocht hiernaar kan nog weleens lastig zijn. Sommige vinden het niet fijn om om assistentie te vragen tijdens het winkelen voor nieuwe bh’s, waardoor je soms een miskoop begaat.

De omvangmaat

Een veel gemaakte fout tijdens het shoppen van bh’s is de verkeerde omvangmaat halen. De omvangmaat is erg belangrijk, als deze namelijk niet goed is ondersteunt de bh ook niet goed. Een bh gaat namelijk door het dragen en door het wassen losser worden. Zorg wanneer je een bh koopt, deze goed zit op het meest losse haakje, zodat wanneer de bh uitrekt je deze strakker kan maken.

Borstvorm

Voor verschillende soorten borstvormen heb je ook verschillende soorten bh’s die het meest doen voor een specifieke borstvorm. Hieronder is een klein overzicht van verschillende borstvormen met de best passende bh soort:

  • Kleine borsten – balconette bh
  • Grote borsten – bh zonder padding, met beugel
  • Volle, ronde borsten – bh met volle cup
  • Hangende borsten – bh met beugel en vulling aan de onderkant
  • Ongelijke borsten – voorgevormde bh

Cupmaat

Je kan een cupmaat soms lastig inschatten, bij de ene lingeriewinkel heb je een C en bij de andere een D. Vaak kopen vrouwen een bh met een te kleine cupmaat, waardoor je bobbels aan de zijkanten kan krijgen of dat je borst er te veel boven uit komt. Je hebt vaak een grote cup dan je denkt dus wees niet bang om een maatje groter te pakken dan je gewend bent.

Bandjes

Een ander vervelend iets van bh’s kunnen de bandjes zijn. Sommige bandjes vallen, hoe je ze ook verstelt, van je schouders af en sommige snijden juist in je huid. Als de bandjes niet goed zitten betekent dit dat de bh maat niet goed is. Ga op zoek naar andere bandjes, vaak kunnen bredere bandjes goed helpen of juist kleinere.

Deze TikTok-hack zorgt ervoor dat je strapless bh nooit meer afzakt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.