Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 17 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Black Mirror-kijkers maken allemaal dezelfde grap over de eerste aflevering van seizoen 6

Ben jij een Black Mirror-fan? Dan zat je afgelopen donderdag vast en zeker klaar om de eerste aflevering van seizoen 6 te kijken. Jij was niet de enige, want fans van over de hele wereld zaten afgelopen donderdag massaal klaar en gaan op dit moment compleet los. Ze maken op Twitter namelijk allemaal dezelfde grap over de eerste aflevering van seizoen 6 van Black Mirror.

Pas op: spoilers voor seizoen 6 van Black Mirror.

Black Mirror seizoen 6

Begin deze maand bevestigde Netflix dat er een zesde seizoen van Black Mirror zou verschijnen. Nu was het afgelopen donderdag eindelijk zover, want toen verschenen de vijf afleveringen van dit nieuwste seizoen op de streamingdienst. Fans hadden hoge verwachtingen van dit nieuwe seizoen en niet zonder goede reden, want Black Mirror staat bekent om hun goede en vaak ook bizarre verhaallijnen.

Fans gaan dan ook alweer compleet los over de eerste aflevering van de serie, genaamd Joan Is Awful. Hierin volg je als kijker Joan, die erachter komt dat haar hele leven te zien is in een reality-serie op de streamingdienst Streamberry, die qua uiterlijk opvallend veel op Netflix lijkt. Joan heeft alleen absoluut geen controle over wat er van haar leven wordt laten zien. Haar advocaat legt in een gesprek uit dat dit komt omdat ze er technisch mee heeft ingestemd, toen ze de algemene voorwaarden accepteerde toen ze zich aanmeldde voor haar Streamberry-account.

Chin Chin Festival komt eraan: dit zijn onze favoriete artiesten op de line-up

Reacties

Dit laat fans even goed nadenken, want wees eens eerlijk met jezelf: hoe vaak en hoe goed lees jij eigenlijk de algemene voorwaarden voordat je ze ondertekent. Het antwoord daarop is waarschijnlijk dat je dit niet doet en jij bent zeker niet de enige. Kijkers maken op social media namelijk massaal grapjes over het feit dat ze diep in hun eigen Netflix-voorwaarden duiken om te controleren of hun leven niet ook in een grote tv-show zal veranderen.

Zo schrijft een kijker: “This first ep of Black Mirror..should I start reading these terms and conditions.” Andere kijkers schrijven: “Me reading the terms and conditions of Netflix after Joan is Awful”, “Me, reading the terms & conditions after watching #JoanIsAwful #BlackMirror” en “Everyone going to read netflix’s terms and conditions after watching joan is awful #BlackMirror.”

Karlijn over zelfontwikkeling: ‘Waarom vinden we het zwak als mensen veranderen van mening?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.