Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mentale Gezondheid 3 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Morgen happy wakker worden? 4 dingen die je dan vanavond níét moet doen

Voel je je vandaag niet zo lekker? Morgen weer een nieuwe dag, luidt het gezegde. Maar dan wil je er wel zeker van zijn dat morgen wél een blije dag is – deze vier kleine dingen kan je beter voorkomen als je morgen blijer wakker wilt worden.

Je hebt een groot deel van jouw gevoel in eigen hand. Door de onderstaande vier dingen ‘s avonds niet meer te doen, word je de volgende ochtend een stuk happy’er wakker.

Morgen blijer wakker worden? Voorkom deze 4 dingen vanavond

1. Gaan slapen in een rommelige slaapkamer

Een rommelige slaapkamer = een rommelig gevoel in je hoofd. Ruim dus altijd je kamer even op voor het slapen gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter slaapt in een opgeruimde slaapkamer, omdat rommel zorgt voor stress. Stress is natuurlijk niet bevorderlijk voor je slaap, waardoor je de volgende ochtend minder lekker wakker wordt.

2. Geen planning hebben

Het is natuurlijk soms heerlijk om even niets op de planning te hebben – maar dat zijn niet de dagen waarover we het hebben. Juist op de drukke dagen waar je van de ene afspraak de andere afspraak in rolt, is het belangrijk om een goede planning te hebben. Heb je die niet, dan kan je ‘s avonds blijven nadenken over hoe je al die afspraken in één dag gaat proppen. Het maken van een goede planning voor morgen zorgt voor meer rust.

3. Tot laat met social media bezig zijn

Wij komen ook nog wel eens in de verleiding om tot ‘s avonds laat op Instagram of TikTok te scrollen… maar eerlijk is eerlijk: dan slapen we toch een stuk minder goed. Helemaal als je laat op de avond nog zo veel prikkels te verwerken krijgt, heeft jouw brein geen tijd om tot rust te komen. Dat zorgt ervoor dat je ‘s morgens met een vol hoofd wakker wordt, en dat is niet goed voor jouw mood.

4. Gaan slapen zonder dankbaar te zijn

Wist je dat dankbaar zijn een van de meest doeltreffende manieren is om ‘s morgens happy wakker te worden? We lezen vaak dat je ‘s morgens wakker wordt met het gevoel dat je net voor het slapen gaan voelde. Ga je met stress slapen, dan word je met stress wakker. Ga je blij en dankbaar slapen, dan sta je dus ook met deze gevoelens op.

‘s Avonds je dankbaarheid opschrijven is dan ook een van de beste manieren om ‘s morgens blij wakker te worden. Probeer het eens een maand uit, en kijk of je verschil merkt.

Dankbaarheidsdagboek beginnen? Deze 15 vragen kan je jezelf stellen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.