Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De blowout-bob uit de 90’s maakt een grote comeback en wij zijn obsessed

Net als modekleuren keren ook haartrends uit het verleden steeds terug in het beeld van nu. Zo rockt Bella Hadid al een tijdje de 90’s skinny brows en zagen we in de Spring/Summer 2022-collectie van CHANEL ook veel trends uit de 90’s voorbijkomen. Nu is een van de grootste haartrends uit de 90’s weer helemaal hot and happening, want TikTok staat vol met de blowout-bob.

Wij zijn obsessed.

Haartrends

In 2021 zagen we al dat de bob een van de grootste haartrends van dit decennium is. Zo stond onze Instagram-feed helemaal vol met de ‘hacked bob’ en de ‘layered bob’. De haarstijl is zelfs zo populair dat de haarstylist van Kim Kardashian laat zien hoe je een fake bob creëert.

Na het grote succes in 2021 zien we dat de bob in 2022 nog nergens heengaat. Mensen zijn namelijk nog steeds obsessed met de haarstijl en er worden steeds nieuwe variaties op het kapsel bedacht. Toch wordt er ook teruggekeken naar het verleden, want de blowout-bob uit de 90’s is weer helemaal terug van weggeweest.

Blowout-bob

De blowout-bob is een combinatie tussen de bounce blowout en de klassieke bob en heeft een hele krachtige uitstraling. Dit komt doordat de blowout-bob je gezicht perfect accentueert, waardoor de haartrend bij iedereen past. Zowel op Instagram als TikTok zien we meerdere varianten van de blowout-bob voorbijkomen en wij zijn obsessed.

Verschillende vrouwen die de blowout-bob rocken laten op TikTok hun favoriete haarroutines zien die zij gebruiken om hun bob in model te krijgen. Zo laat Afnan Dano – @afnandano – precies zien hoe zij met haarolie en de Dyson Air Wrap deze veerkrachtige bob uit de 90’s stylet. Ook Ines Silva – @irisloveunicorns – laat zien hoe ze een kortere variant van de blowout-bob stylet. Dit doet ze door gebruik te maken van een föhn en een krulborstel, terwijl haar haar lichtvochtig is.

@afnandano

My 90s blowout routine #90sfluffyhair #90shair #90sblowout #blowouts #blowout #blowouttutorial #blowoututorial #blowouthair #blowoutathome #blowouthairfromhome #hair #hairtok #hairtiktok #tiktokhair #hairtutorial #dysonairwrap #dysonhair #olaplexno7 #olaplex #afnandano

♬ original sound – Victoria’s Secret Fashion Show

@irisloveunicorns

Easy blowout with @cocoandeve miracle elixir #cocoandeve #ad #hairtutorial #bobhair #viral #fyp #alt #hudabeauty

♬ Cooler Than Me – Ethan Fields

Reacties

De blowout-bob lijkt ook op TikTok-gebruikers een flinke indruk te maken. Ze reageren namelijk allemaal hetzelfde onder de video’s van Afnan en Ines. Zo schrijft een volger: “THIS HAIR LENGTH IS LITERALLY MADE FOR YOU WOW.” Andere volgers schrijven: “Please, I’m trying to grow out my hair don’t tempt me 😭😭😭”, “💛 this! Will try it” en “mood 💇💇💇”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.