Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Body positivity: deze TikTok-trend laat zien dat hetzelfde getal op de weegschaal niet één lichaamstype representeert

TikTok is niet alleen een platform waarop lip sync-video’s en beautyhacks worden gedeeld. Er is ook een ontzettend grote community op de app die zich inzet voor body positivity. In een van de nieuwste body positivity-trends op TikTok delen vrouwen hun exacte gewicht en lichaamstype om te laten zien dat hetzelfde gewicht op de weegschaal er op iedere vrouw anders uit kan zien.

Op deze manier willen de vrouwen op TikTok laten zien dat het nummer op de weegschaal niet allesbepalend is en je er met exact hetzelfde getal totaal anders (en even mooi) uit kan zien.

“Sharing my actual weight”

Op TikTok is er een trend ontstaan waarin vrouwen in een korte clip hun exacte gewicht en lichaamsbouw delen. Dit doen ze terwijl ze vrolijk voor de camera dansen. Met de “sharing my actual weight”-trend willen de vrouwen laten zien dat het nummer op de weegschaal geen garantie voor één type lichaam is.

Zo laat TikTokker @angelicaglowsup zien hoe 250 pond (omgerekend naar 113.4 kilo) er op haar uitziet.

@angelicaglowsup

@happyfitkatie @summerskyeraine thanks for helping me be brave 💖

♬ original sound – caesar

Ook TikTokker @marietemara4.0 deelt haar gewicht. Ze weegt 210 pond (omgerekend naar 95.25 kilo) en dat ziet er zó uit met haar lichaamsbouw.

@marietemara4.0

I love this trend☺️ #womensweight #tall #fyp #tallgirl #elfitup #fanedit #howto I’m not a minor & this is a swimsuit, TikTok @d1breeder

♬ original sound – caesar

Daarnaast deelt TikTokker @billieleannex een “sharing my actual weight” -video. Ze weegt 15,5 stone (omgerekend naar 98,43 kilo) en is 1,61 meter. Dat ziet er zo uit:

@billieleannex

Now with sound #DayMeNightMe #InstaxChallenge

♬ original sound – caesar

Reacties op body positivity-trend

De TikTok-trend wordt door veel vrouwen ontzettend positief ontvangen. Vooral vrouwen die hun eigen lichaamstype gerepresenteerd zien worden in de body positivity-video’s zijn erg blij met de trend. Zo schrijft een vrouw in de comments onder de video van Angelica: “I was having a hard time this morning because of how I looked. But you’re so beautiful and have the same body type as me and it made me feel so much”. Daarnaast schrijft een andere vrouw: “So refreshing to see my actual body type reflected on this app. Keep rocking you gorgeous queen! ✨”

Wij zijn all here voor de trend en vinden het ontzettend goed dat zoveel vrouwen hun gewicht en lichaamstype op de app delen.

Body positivity – Deze 20 Instagram-accounts wil je volgen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.