Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een vierkant gezicht? Dan staan deze 5 kapsels jou het beste

Ben jij klaar voor een nieuw kapsel, maar weet je niet zo goed welke hairdo jou goed zal staan? Een handige manier om hier achter te komen is door te kijken naar je gezichtsvorm. De vorm van je gezicht kan jou namelijk vertellen welke kapsels de sterke punten in je gezicht accentueren en je minder sterke punten een beetje verbergen. Eerder schreven wij al over de 5 beste kapsels voor vrouwen met een rond gezicht en voor vrouwen met een lang gezicht. Dit keer richten wij ons op de beste kapsels voor vrouwen met een vierkant gezicht.

Heb jij een vierkant gezicht? Dan staan deze 5 kapsels jou het beste.

Vierkant gezicht

Een vierkante gezichtsvorm wordt veelal gekenmerkt door het feit dat het voorhoofd, de wangen en de kaaklijn dezelfde breedte en lengte hebben. Deze gezichtsvorm is (zo goed als) even lang als dat ‘ie breed is. Heb jij een scherpe kaaklijn? Grote kans dat je gezegend bent met een vierkante gezichtsvorm.

1. Lang haar met een grove slag

Heb jij graag lang haar? Ga dan voor lange lokken met een grove slag erin. Deze golven in het haar zullen wat ronding aan je gezicht toevoegen. Lang en stijl haar kun je het beste vermijden omdat deze look je vierkante kaaklijn alleen maar extra zal benadrukken.

2. (Half) lang haar met laagjes en extra volume aan de bovenkant

Een half lang kapsel met laagjes is perfect voor vrouwen met een vierkant gezicht. Waarom? Deze hairdo creëert dynamiek en verlengt het gezicht. Hierdoor vervaagt de focus op de scherpe kaaklijn. Het is verstandig om wat extra volume aan de bovenkant van je kapsel toe te voegen. Dit zal de illusie creëren van een ronder gezicht.

3. Lob met diepe zijscheiding

Een lange bob -ook wel een lob genoemd- met een diepe zijscheiding staat prachtig bij vrouwen met een vierkante gezichtsvorm. De zijscheiding verzacht namelijk je scherpe kaaklijn. Een middenscheiding kun je beter vermijden als je de focus van de scherpe kaaklijn af wilt houden.

4. Zachte bob

Wil jij graag nóg iets korter gaan? Als vrouw met een vierkant gezicht kun je zéker voor een bob kiezen, maar zorg er dan wel voor dat deze wat zachter is door bijvoorbeeld een slag aan je kapsel toe te voegen. Ook hier geldt weer dat je haarstijlen met rechte lijnen het beste kunt vermijden.

5. Asymmetrische pixie-cut

Ben jij fan van een kort koppie? Snappen we. De asymmetrische pixie-cut is in dat geval een goede keuze voor jou. Laat deze stijl achteraan wat korter knippen en vooraan en opzij enkele centimeters langer. Twijfel je nog of je voor deze look durft te gaan? In dit artikel hebben wij 5 redenen om je haar kort te knippen voor je op een rijtje gezet.

Welk kapsel is jouw favoriet?

Met deze ‘beschermde’ haarstijlen houd jij je haren aankomende zomer uit je gezicht – zonder ze te beschadigen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.