Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 12 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 films wil je zien als je door een break-up gaat

Wanneer je net een break-up achter de rug hebt, is een beetje afleiding zoals een filmavond vast welkom. Waar je dan niet op zit te wachten, is een romantische film waarbij de hoofdpersoon zo maar de liefde van haar leven tegenkomt en nog lang en gelukkig leven.

Daarom delen wij een lijst met films die helemaal break-up proof zijn. Misschien helpen ze je wel over je relatiebreuk heen, who knows.

De beste break-up films

Break-ups zijn niet altijd even makkelijk, maar na een potje janken voel je je soms toch al wat beter en dan heb je ook nog eens een reden om een bak popcorn en reep chocola weg te snaaien.  Wij delen acht films die jou een handje helpen om over je break-up te komen.

1. Someone Great

Deze Netflix-original met Brittany Snow, Gina Rodriguez en DeWanda Wise als hoofdrollen, gaat over een vrouw die haar leven opnieuw moet beginnen nadat haar vriend het uit heeft gemaakt. Als je op zoek bent naar iets om je kracht bij te zetten en te inspireren na je break-up, dan wil je deze film absoluut kijken.

2. He’s Just Not That Into You

Deze film vertelt het verhaal van veel verschillende soorten relaties en hoe je weet wanneer het het juiste moment is om verder te gaan, en dat is waarschijnlijk wat jij nu precies nodig hebt. Het staat ook vol met nuttig advies wanneer je besluit om terug te keren in de datingswereld. Pak de popcorn er maar vast bij.

3. Mamma Mia!

Op zoek naar iets om je op te vrolijken? Dan mag Mamma Mia! niet in je lijstje ontbreken. Nadat je een break-up hebt doorgemaakt, wil je een paar pagina’s uit Donna’s boek halen. Haar benadering van relaties en afscheid nemen is te geweldig.

4. Marriage Story

Als je Marriage Story nog niet hebt gezien, heb je zeker de memes van Adam Driver en Scarlett Johansson gezien. Deze film gaat over twee mensen die verliefd waren, maar het uiteindelijk niet konden laten werken. Hoe moeilijk echtscheiding kan zijn, het kan ook tot een veel gelukkiger leven leiden voor alle betrokkenen.

5. The Break-Up

Een voor de hand liggende keuze, maar een aanrader als je bij je ex woonde, zodat je dankbaar kunt zijn dat een van jullie het gedeelde huis heeft verlaten in plaats van alles en nog wat te doen om de ander gek te krijgen. Deze film moet je gezien hebben.

6. To All The Boys I’ve Loved Before

Een heerlijke Netflix Original die je ontelbare keren kan kijken. Lara Jean heeft voor elke jongen waar ze ooit verliefd op is geweest een brief geschreven. Maar wél met de bedoeling dat ze nooit verstuurd worden. Op een dag ontdekt haar zusje de brieven en verstuurd ze uiteindelijk toch. De perfecte film om je verpletterde hart weer op te pompen van vreugde.

7. La La Land

Als je meer in een muzikale bui bent, heeft de film La La Land jouw aandacht. Het laat je beseffen hoe alle relaties ons helpen groeien en worden wie we willen zijn . Zelfs als ze niet bedoeld zijn om voor eeuwig te zijn.

8. John Tucker Must Die

Nadat je hart gebroken is, wil je alleen maar fantaseren over verschillende manieren waarop je wraak kunt nemen. Omdat dit echter nooit een goed idee is, kan het wel een bevredigend en gezonder alternatief  zijn om te zien hoe drie fictieve personages terugkomen op de ex die hen onrecht heeft aangedaan.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.