Tessa Ham
Tessa Ham Money 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Britney Spears heeft eindelijk controle over haar eigen geld en dit is haar vermogen

Britney Spears stond jarenlang onder controle van haar vader, maar sinds het begin van dit jaar is ze eindelijk helemaal vrij van het curatorschap. De zangeres heeft voor het eerst in – houd je vast – dertien jaar tijd de controle over haar geld. Het geld dat ze zelf heeft verdiend met haar succesvolle carrière.

Over hoeveel geld hebben we het? Wat is het vermogen van Britney?

Het vermogen van Britney Spears

In september vorig jaar besloot de rechter al om Britney’s vader Jamie Spears uit zijn functie te zetten. Het curatorschap kwam daarmee tot het einde van het jaar onder ondernemer John Zabel te staan.

Vanaf 20 januari 2022 is het officieel: Britney Spears is een vrije vrouw. De rechter gaf haar de volledige controle over haar financiën terug. Ook hoeft ze haar vader’s juridische kosten niet te betalen.

Gelukkig maar, want hoewel ze met een totaal vermogen van 70 miljoen dollar (62,15 miljoen euro) niet mag klagen, zou dat bedrag veel hoger zijn als ze haar advocaten niet had hoeven betalen. De New Yorker ontdekte bijvoorbeeld dat Britney’s vroegere advocaat Sam Ingham een jaarsalaris van 520.000 dollar vroeg.

Haar financiën tijdens het curatorschap

Dat waren niet de enige bizarre kosten die Britney Spears moest maken onder haar curatorschap. Hoewel ze juist vrij wilde komen van haar vader, betaalde hij zichzelf een salaris van 16.000 dollar per maand, plus een vergoeding voor een kantoor van 2.000 dollar per maand. Daar bovenop kreeg hij ook nog eens een percentage van Britney’s deals…

Tijdens haar curatorschap kreeg de zangeres wekelijks ‘zakgeld’ van 2.000 dollar per week. En dat terwijl ze in die periode miljoenen verdiende. Ze bracht vier albums uit, trad op in Vegas voor 300.000 dollar per nacht en ging op een tour die 131 miljoen dollar opbracht. Ook was ze een seizoen lang jurylid bij de X Factor, wat 15 miljoen in het laatje bracht.

Al die tijd had haar vader Jamie Spears de volle controle over haar miljoenen. Pas sinds deze week is Britney vrij om haar eigen keuzes te maken en kan ze het geld waarvoor ze zo hard gewerkt heeft, uitgeven zoals ze dat zelf wil.

Britney Spears haalt uit naar Christina Aguilera omdat ze weigert te spreken over curatorschap

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.