Emma Toussain
Emma Toussain Events 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De P.C. Hooftstraat is een parel rijker: Cartier opent een nieuwe boutique vol Nederlandse invloeden

De P.C. Hooftstraat is een van de meest bekende straten van Nederland, en dat vooral door al het luxe aanbod. Veel winkels zitten er al héél erg lang, maar soms komt er een prachtige nieuwe winkel bij. Deze winter begint een heel nieuw hoofdstuk voor Cartier in Amsterdam met de opening van de nieuwe boutique, met lokaal accent, maar trouw aan het Parijse erfgoed van Cartier. Het Franse ontwerpduo Studio Parisien tekende voor het ontwerp, van de gevel tot het interieur, geïnspireerd en ondersteund door lokaal Nederlands talent.

Cartier in Nederland

De officiële geschiedenis van Cartier in Nederland begon in 1975, toen op Herengracht, op de hoek van het Amsterdamse Koningsplein een boutique werd geopend in een pand waar al sinds het begin van de vorige eeuw diverse juweliers gevestigd waren. In 1994 verhuisde Cartier van het Koningsplein naar de hoek van de Hobbemastraat en de P.C. Hooftstraat, die toen al enige tijd bezig was aan een opmars om de meest luxueuze straat van Nederland te worden, iets wat overduidelijk gelukt is.

Het juweliershuis ontzettend populair, maar valt natuurlijk wel in het hogere segment, dus het is niet voor iedereen zomaar bereikbaar. Veel celebs en royals zijn fan, zo ook Hertogin van Sussex en voormalig actrice Meghan Markle. Zij kocht ooit een prachtig tijdloos horloge, en hoopt haar Cartier French Tank watch ooit aan haar dochter te kunnen geven. Als een soort familie-erfstuk.

Nu beginnen ze dus met een nieuwe boutique vol Nederlandse invloeden, die we natuurlijk ook even voor je op een rij zetten.

Cartier
Cartier Cartier

Boutique vol Nederlandse invloeden

De keramieken façade van de Amsterdamse kunstenaar Eva Crebolder laat zich inspireren door de perfecte imperfecties van de Amsterdamse grachtenpanden. De keramiek is afkomstig uit ‘s werelds oudste nog werkende tegelfabriek (Koninklijke Tichelaar Makkum) en omlijst twee grote ramen aan de voorkant van het gebouw uit 1875. Binnen treffen de bezoekers verfijnde details en referenties, zoals de organisch gevormde pilaren van Atelier Tollis.

Ze zijn een moderne interpretatie van de kenmerkende bakstenen van de stad Amsterdam. De wandpanelen achterin de boutique verwijzen naar de Stijl, beïnvloed door Mondriaan en zijn gebruik van vlakken en primaire kleuraccenten. Duurzaam geproduceerd Frans eikenparket is gelegd in een door Vermeers kunst geïnspireerd patroon.

Cartier
Cartier Cartier

Boven in de salon doen panelen op het plafond denken aan de spatelschildertechnieken van Van Gogh. Een lichte trap leidt de weg naar de eerste verdieping van de boutique. Aan de zijkant van de trap is een kunstwerk te zien van Atelier Midavaine. Het meesterwerk is gemaakt van lak en parelmoer en beeldt de stijging uit van de grachten naar de wolkenluchten van de polder. Make it french with bit of polderglamour.

Cartier
Cartier Cartier

Ben jij al heel lang aan het sparen voor een mooi sierraad (of wil je tips om snel te kunnen sparen?) Schrijf de nieuwe boutique dan zeker op je to-go lijstje. Als je een beetje fan bent van interieur en kunst kan je lekker rondwandelen en je ogen uitkijken. Sparen gelukt? Dan loop jij misschien wel naar buiten met dat iconische rode tasje.

De eerste teaser van ‘Harry & Meghan’ is eindelijk hier en dit is alles wat je over de Netflix-docu moet weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.