Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 11 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit cocktailrecept gaat compleet viraal op TikTok en is perfect voor Valentijnsdag

Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur en wij kunnen niet wachten. Of je het nou met je geliefde of je beste vriendinnen viert: het wordt sowieso een feestje. Bij deze feestelijke dag hoort natuurlijk ook een overheerlijk drankje en wij hebben het perfecte recept voor je. Een cocktailrecept gaat op TikTok namelijk compleet viraal en het is perfect voor Valentijnsdag.

Haal de glazen maar vast uit de kast.

Valentijnsdag

Valentijnsdag was vroeger een feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. Tegenwoordig gaat Valentijnsdag om de liefde en dan vooral onbeantwoorde liefde. 14 februari is namelijk dé dag dat jij anoniem of autoniem de liefde kan verklaren aan jouw crush met bijvoorbeeld een leuke kaart of lekkere chocolade.

Toch wordt Valentijnsdag tegenwoordig ook massaal gevierd door mensen die al in een relatie zitten. Zij gebruiken deze dag om elkaar eens extra te verwennen met een originele date of prachtige lingerie. Ook voor singles is Valentijnsdag tegenwoordig een dag om te vieren. Zo is Galentine’s Day een paar jaar geleden in het leven geroepen om de liefde tussen jou en jouw vriendinnen eens goed te vieren.

Deze hartjes nailart-hack is perfect voor Valentijnsdag en heel makkelijk te maken

Cocktailrecept

En hoe kan je deze feestdag beter vieren dan met een lekkere cocktail. Er is één recept die eruit springt op TikTok en dat is de strawberry lemonade margarita van @thespritzeffect. Zij laat in haar TikTok-video precies zien hoe je de cocktail maakt.

Je begint met het in partjes snijden van je aardbeien. Vervolgens maak je hier hartjes van door aan de bovenkant een driehoekje weg te snijden. Maak dan de rand van je glas nat met citroensap, versier het met suiker en doe ijs in je glas. Plaats als versiering de aardbeien aan de zijkanten van het glas en begin met het maken van de cocktail. Meng 45 milliliter Tequila, 15 milliliter Cointreau, het sap van een halve citroen en flinke scheut aardbeilimonade. Voeg voor wat extra’s eetbaar glanspoeder toe en mix het in een cocktail shaker flink door elkaar. Schenk het vervolgens in je glas en garneer de cocktail met een schijfje citroen en een hartjes aardbei.

@thespritzeffect

Strawberry Lemonade Marg in the spirit of V-Day 🍋🍓💛🥰❤️ #vday #valentinescocktail #cocktailrecipe #vdayrecipe #galentinesday #thesprtizeffect #marg

♬ so this is love – soft girl aesthetic

Plotseling single tijdens Valentijnsdag? Zo doorsta je deze dag na een break-up

Reacties

Wij zijn niet de enigen die compleet obsessed zijn met deze cocktail. De volgers van The Spritz Effect reageren namelijk massaal onder haar video. Zo schrijft een volger: “I’m watching like “who needs drink glitter” then I saw the end results and it’s been decided. I need drink glitter.” Andere volgers schrijven: “The strawberry hearts 🥺🥺”, “Saving for galentines!!!” en “Willing to risk my strawberry allergy to try this.”

Dit drankje is perfect voor zowel Galentine’s Day als voor Valentijnsdag.

Dit zijn de leukste Valentijnsdagcadeaus voor hem

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.